Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Amalfi wings met citrusmarinade

Amalfi wings met citrusmarinade

Heerlijk malse, maar toch krokante kippenvleugels: dat kan dankzij de indirecte bakwijze op de kamado barbecue! Een snack die geliefd zal worden door jong en oud. En de Italiaanse citroenmarinade? Die maakt het helemaal af! Ontdek hieronder hoe je aan de slag moet gaan.

Amalfi kippenvleugeltjes met citrusmarinade

 

Ingrediënten:

Voor de chicken wings:

  • 1 kg kippenvleugels

Voor de marinade:

  • 150ml olijfolie
  • 25g citroenzeste
  • 1 teentje geperste look
  • 100ml versgeperst citroensap
  • 1 chilipeper
  • 100g zeezout
  • 25g zwarte peper
  • 10g tijm
  • 10g rozemarijn

 

 

Materiaal

  • Mengkom
  • Fijne rasp
  • Klopper
  • Lepels
  • Handschoenen

Materiaal BBQ

 

Stap 1: 

Doe de olie in een mengkom. 

 

Stap 2: 

Rasp de schil van de citroen en de look en pers nu de citroen uit. 

 

Stap 3: 

Hak de chilipeper fijn en voeg alle overige ingrediënten toe in de mengkom. 

 

TIP: probeer deze marinade zeker ook eens bij een stukje vis zoals zeebaars of makreel.

 

Stap 4: 

Breng de kamado naar 150℃-170℃ in een indirecte opstelling. Masseer de kip in met de marinade en laat naar smaak op voorhand marineren. 

 

Stap 5: 

Gaar de vleugels 20 tot 25 min aan beide kanten. De laatste 10 min mag de temperatuur stijgen naar 200℃, zo zal de bovenkant mooi goudbruin zijn.

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.