Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Auberginetopping voor plaatpizza

Auberginetopping voor plaatpizza

Voor deze topping gaan we de veggie tour op en maken we een mooie kruisbestuiving tussen de aroma’s van de BBQ en pizza. Geniet van deze heerlijk gebrande aubergine voor op een plaatpizza!

Ingrediënten voor 1 plaatpizza van 20 x 40:

  • 2 aubergines 
  • 1 bol koemelk mozzarella
  • 1 bollen buffel mozzarella 
  • 1 potje basilicum 
  • 2 takjes oregano

 

   

 

 

Materiaal

  • Mengkom met deksel of plastiekfolie
  • Lepels
  • Handschoenen
  • Timer
  • BBQ tang

Materiaal BBQ

 

Materiaal pizzaoven

 

 

Stap 1 

We brengen de BBQ naar een temperatuur van 250°c direct met het gietijzeren rooster. We plaatsen de aubergine op het rooster en draaien ze om de 5 min om zodat ze rond om rond zwart zijn en goed gaar. Een halfgare aubergine is echt geen meevaller. Je kan er ook voor kiezen om dit te doen in een pizzaoven met een gietijzeren grill, vuurschaal of rechtstreeks in het vuur. Het kan allemaal. 

 

Stap 2 

Als de aubergines gaar zijn, laat je ze 30 min. afgedekt rusten. Zo zal er stoom ontstaan en komt het vel gemakkelijker los. Verwijder dan het verbrande vel en verdeel de aubergine in stukken. Breng ze op smaak met wat zeezout, zwarte peper, olijfolie en oregano. Voor een plaatpizza mogen de stukken wat grover zijn aangezien onze bodem al gaar is en scheuren hier bijna niet kan voorkomen. Zorg er wel altijd goed voor dat de topping die je gebruikt gaar is, anders zal de bodem verbranden alvorens de topping gaar is.

 

Stap 3 

Neem je voorgebakken bodem van je plaatpizza erbij en beleg deze met de koemelkmozzarella. Verdeel de stukken aubergine erover en bak deze gedurende 5 tot 10 min. af in een oven van 220°C. Als de bodem klaar is, scheur je de buffelmelkmozzarella in stukken en verdeel je deze over de aubergine. Werk het geheel af met blaadjes basilicum en geniet van een overheerlijke plaatpizza met een BBQ-aroma. 

 

Buon appetito! 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.