Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

BBQ rib fingers

BBQ rib fingers

Ben jij een fan van spare ribs? Dan moet je zeker deze variant eens proberen. Rib fingers is spareribvlees zonder de beentjes, maar mét de heerlijke smaak! Voeg daar een zelfgemaakte dipsaus en gepekelde groentjes aan toe en ik beloof je: dit recept is ‚finger licking good‘!

Slowcooked ribfingers

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de atjar tjampoer:

  • 175g geraspte kool en wortelmix
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 bloemkool
  • 200ml kraanwater om te koken
  • 200ml keukenazijn
  • 90g fijne suiker
  • 20g grof zeezout
  • 20g kurkumapoeder

Voor de yoghurtdip: 

  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen 
  • 1 limoen
  • 1 chilipeper
  • 15g verse gember
  • 1 teentje knoflook 
  • peper en zout 
  • 300ml Griekse yoghurt
  • 1 bussel koriander

 

Voor de rib fingers:

 

 

 

Materiaal

  • Vijzel
  • Snijplank
  • Borsteltje
  • Rookchunks of chips naar keuze
  • Scherp mes
  • Steelpannetje
  • Klopper
  • Inductievuurtje
  • Rasp
  • Mengkom
  • Garde

Materiaal BBQ

 

Techniek

Indirect grillen

 

ATJAR TJAMPOER

We beginnen met de gepekelde groentjes omdat je dit gemakkelijk een tijdje op voorhand kan maken. 

 

Stap 1:

Snijd allereerst alle groenten in een fijne jullienne.

Doe vervolgens het water, azijn, kurkuma, zout en suiker in een ruime pan en breng aan de kook.

Voeg alle groenten toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Zet dan het vuur uit.

 

Stap 2:

Schep het geheel over in glazen (weck)potten en sluit goed af. Let erop dat de weckpotten echt schoon zijn voor gebruik!

Deze gepekelde groenten kan je gemakkelijk op voorhand maken en enkele weken bewaren in de koelkast.

Je kan het vocht op de bbq bereiden en roken, zo geef je een extra leuke bbq toets aan je gepekelde groenten.

 

DIPSAUS

 

Stap 1:

Doe de rasp en het sap van de sinaas, citroen en limoen bij de yoghurt.

 

Stap 2: 

Plet of rasp de look en de gember en voeg toe aan de yoghurt. Kruid het geheel af met peper en zout en de gehakte koriander.

Eet je niet graag koriander? Vervang deze dan door platte peterselie.

 

RIB FINGERS

Stap 1:

Breng je BBQ naar een temperatuur van 120°C in een indirecte opstelling en kruid de rib fingers met de rub. Indien je van een sterkere smaak houdt, kan je de rub ook al de dag voordien aanbrengen.

 

Stap 2: 

Verdeel de ribfingers over de ronde Perforated Cooking Grid of een druippan en plaats deze op het rooster. Sluit het deksel van je BBQ en laat de rib fingers ca. 2 tot 2,5 uur garen.

 

Indien gewenst, kan je rookchunks of chips toevoegen. Ga hier vb voor de steeneik, hickory, eik, amandel, appel of kers. Deze opties passen perfect bij varkensvlees.

 

Stap 3: 

Haal de de ribfingers uit de BBQ en doe ze in de druippan als je ze op de perforated grid gegaard hebt. Breng de BBQ naar een temperatuur van 180 °C indirect.

Neem de gingerglaze of eentje naar keuze en bestrijk hier de rib fingers mee. Zet de druippan op het rooster en sluit het deksel van je BBQ. Laat de ribfingers nog ca. 15 minuten garen en bestrijk ze tussendoor nog 2 of 3 keer met de glaze.

 

Stap 4:

Verwarm de buns even in de micro of in een stoommandje en vul ze met de gepekelde groenten, ribfingers en de dip. 

 

Laat het smaken! 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.