Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

BBQ snickers

BBQ snickers

Aan alle chocoladefans, dit recept wil ik jullie niet onthouden! Maak je klaar voor een ware traktatie: snickers op de BBQ.

Restyled BBQ snickers: het ideale barbecue dessert

Ingrediënten voor 4 personen:

 

Voor de biscuit:

  • 5 bio eieren
  • 100g suiker
  • 50g vanillesuiker
  • Snuifje zeezout
  • 125g bloem
  • 25g cacaopoeder

Voor de karamel:

  • 50g suiker
  • 25g water
  • 20g boter
  • 30ml room
  • 20g pindakaas
  • Snuifje zout
  • Mesquite rookchuncks

Voor de afwerking:

  • 20g pindanoten
  • 4 bollen mokka ijs
  • 200g zwarte chocolade
  • 1 eetl. geturfde whisky
 
   

 

 

Materiaal
  • kenwood
  • mengkommen
  • weegschaal
  • skillet
  • bakvorm
  • bakpapier
  • klopper
  • palletmes
Materiaal BBQ

 

Techniek

  • Indirect garen & direct garen
  • Warm roken
 

 

De biscuit

Breng je BBQ met een indirecte opstelling naar een temperatuur van 180°C-200°C.

Meng de vanillesuiker met de gewone kristalsuiker en zet even aan de kant. Scheidt ondertussen de eieren en klop de eiwitten schuimig met het zout in een kenwood. Voeg vervolgens tijdens het kloppen geleidelijk de helft van de suiker toe en klop tot de eiwitten stijf zijn.

 

Klop nu de eigelen in de kenwood met de rest van de suiker tot een luchtige massa. Spatel dan 1/4de van het opgeklopte eiwit hieronder met de hand. Als alles goed gemengd is, spatel je het overige eiwit eronder om een mooi luchtig eindresultaat te krijgen.

 

Voeg nu de bloem en de cacao toe d.m.v. een zeef en meng dit voorzichtig met de hand onder het beslag. Strijk het beslag uit over een bakvorm bedekt met bakpapier tot ongeveer 1cm dikte en bak gedurende 15min. op 180°C-200°C indirect.

 

 

De karamel

Breng je BBQ met een directe opstelling naar een temperatuur van 250°C. Plaats de skillet op de barbecue en laat de suiker en het water inkoken tot een karamel zonder te roeren.

Als je een mooie donkere karamel hebt, haal je de skillet van het vuur en werk je de karamel af met koude boter, room, pindakaas en een snuifje zout.

 

Tip: Roer nooit met een klopper in de karamel tijden het karameliseren van de suiker, dit zal klonters veroorzaken.

 

Roken van de karamel

Als de karamel goed is afgekoeld, kan je deze indien gewenst nog 5 tot 10 min roken op een indirecte BBQ van 150°C met mesquite of een ander notenhout.

 

Temperen van de chocolade

Smelt de zwarte chocoladedruppels en tempeer in de microgolfoven. Dit kan je gemakkelijk doen zodat de chocolade mooi blinkt.

Plaats de chocolade druppels in een kom gedurende 20sec. op de hoogste stand, haal het eruit en roer goed door. Plaats nu weer voor 20 sec in de microgolfoven. Blijf deze stap herhalen totdat je ziet dat de chocolade goed begint te smelten.

Als de chocolade goed begint te smelten, verkort je de periodes in de microgolfoven met 10 seconden. zorg dat je altijd goed blijft roeren tussendoor om de warmte gelijk te verdelen.

Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is. De stukjes mogen niet helemaal door de microgolfoven gesmolten zijn. De laatste stukjes chocolade moeten smelten door de warmte van de gesmolten chocolade en niet die van de microgolfoven. Door deze werkwijze koelt de chocolade telkens weer een beetje af en dit is van groot belang bij het temperen van de chocolade.

 

 

Als alle chocolade stukjes gesmolten zijn, is de chocolade klaar om te verwerken.

Stort de gesmolten chocolade uit op boterpapier en bestrooi deze met gehakte pindanootjes, laat goed opstijven. Als de chocolade opgesteven is en mooi blinkt, kan je er stukken afbreken om straks als afwerking te gebruiken.

 

Afwerking van de BBQ restyled snickers

Steek de biscuit uit in ronde vormpjes en plaats ze in een mooi hoog kommetje. Snijd of breek de rand in mooie stukjes en besprenkel deze met de whisky.

Schep dan een mooie mooie bol mokkaijs in het midden van de biscuit en plaats het in whisky bedrengde stukje ernaast.

 

 

Verdeel tenslotte de karamel over het geheel en werk af met de stukken getempeerde chocolade zodat de gasten in 1 hap van boven naar onder met een lepel alle smaken tegelijk kunnen proeven.

 

 

Genieten maar!

Chef Rogier

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.