Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

BBQ springrolls & dipsausjes

BBQ springrolls & dipsausjes

Geniet van deze verfrissende Vietnamese springrolls. Ze zijn beschikbaar in zowel een vegetarische variant, als een variant met vis of vlees - er is voor elk wat wils.
Je kunt deze springrolls maken als een hapje, voorgerecht of hoofdgerecht. Aarzel vooral niet om zelf te variëren met heerlijke BBQ-vullingen.
Pulled pork, pulled beef, gerookte zalm,... je kan eindeloos variëren deze heerlijk knapperige rolletjes.

BBQ springrolls & dipsausjes 

Ingrediënten voor 4 personen

 

Vlees, vis of veggie 

  • 4 Argentijnse garnalen
  • 1 stuk slowcooked spek
  • 1 avocado

 

Voor de vulling 

  • bladgroen zoals spinazie,veldsla, sla
  • 1 bussel munt
  • 1 bussel koriander
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 pakje verse bloemen naar keuze
  • 1 komkommer
  • 1 dikke wortel
  • 1 pakje rijstnoedels
  • 1pakje sugarsnaps
  • 1pak rijstvellen

 

Voor de sojadipsaus

  • 50g Hoisinsaus
  • 100g water
  • sap van 1 limoen
  • 1 chili
  • 10g sezamolie
  • 5g sezamzaad

 

Voor de zoetzuresaus

  • 50g suiker
  • 25g water
  • 25g azijn
  • 25g wortel
  • 10g sambal

 

Materiaal
  • mengkom
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • vochtige doek
  • Bak met koud water

 

Materiaal BBQ

Techniek

  • Direct garen op de gietijzeren rooster
 


 

Vulling

Pluk de blaadjes van de kruiden, was alle bladgroenten grondig en zwier ze goed droog. Schil de wortel en snijd deze, samen met de komkommer, in lange reepjes van ongeveer 5 cm. Week de rijstnoedels in wat lauwwarm water. Breng je BBQ naar een directe hitte van 220°C. Verwijder de schil van de garnalen, snijd het spek in schijfjes en reepjes van 1 cm bij 1 cm. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd deze ook in schijfjes van 1 cm. Wrijf de avocado en garnalen in met wat olijfolie en grof zeezout en gril nu alles 4 keer 1 minuut.

 

Rollen van de springrolls

Week vervolgens de rijstvellen in koud water en wacht enkele minuten tot ze mals worden en niet meer breken. Plaats ze op een schone plank voor je en leg iets onder het midden enkele bladgroenten. Verdeel er vervolgens de gewenste vulling op, zoals avocado, garnalen of spek, of maak een combinatie van de drie. Werk het af met de blaadjes kruiden en ga over tot het oprollen van de springrolls. Sla eerst van onder naar boven een deel van het rijstvel over de vulling en plooi dan de zijkanten naar binnen. Rol het vervolgens strak op, zodat de vulling mooi blijft zitten. Plaats de springrolls op een schotel, dek ze af en bewaar ze voor later in de koelkast.

 

 

Zoetzure dipsaus 

Kook de suiker, azijn en water op het vuur of de BBQ totdat de suiker is opgelost en je de gewenste dikte hebt bereikt. Rasp de wortelen fijn, net zoals voor een salade. Los vervolgens de sambal op in dit mengsel en voeg de geraspte wortel toe.

 

Sojadipsaus

Meng in een mengkom alle ingrediënten door elkaar, snijd de chili in schijfjes en meng onder de saus.

 

Afwerking

Snijd de springrolls in gelijke stukken en dresseer ze op een mooi bord, werk af met war verse kruiden, dresseer de sausjes erlangs en dippen maar ;-)

 

Tip: Als je wilt kan je de gegrilde producten nog wat extra smaak geven door een marinade, rub of laksaus toe te voegen. Plaats de springrolls niet te kort tegen elkaar om kleven te voorkomen.

 

Laat het smaken!

 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.