Bloemkoolwings met een curry-yoghurtdressing en tabouleh
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in bijgerecht, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Roken, Veggie
- 0

Met deze geroosterde bloemkool kan je alle kanten op, serveer hem als bijgerecht bij een stukje vis of vlees, of je kan hem ook zeker serveren als volwaardig vegetarisch gerecht.
Bloemkoolwings met een curry-yughurtdressing
Ingrediënten voor 1 bloemkool
Voor de bloemkool
Voor de saus
|
Voor het beslag
Voor de afwerking
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ |
Techniek
|
Garen van de bloemkool
Breng je BBQ naar 150°C-180°C met een indirecte opstelling. Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en meng de kruiden met de olijfolie. Smeer de bloemkool goed in met de kruiden en gaar de bloemkool 60-80 minuten, afhankelijk van de grootte. De bloemkool mag nog lekker knapperig zijn; doordat we deze nog gaan frituren, gaat de bloemkool nog verder garen.
Tip: hou je van rooksmaak, voeg dan 1 of 2 appel, kers of beukenhout chunk toe.
Meng de bloem met de maizena, het water en de kruiden tot een beslag. Als de bloemkool gaar is, kan je deze in stukken verdelen en onderdompelen in het tempurabeslag. Als je geen ijsblokjes hebt, plaats dan je water in de koelkast. Een tempurabeslag moet ijskoud zijn; dan krijg je het beste resultaat. Wentel de bloemkool in het beslag en frituur deze 3 minuten op 180°C. Laat ze vervolgens even uitlekken op keukenpapier.
Tip: De dikte van het beslag moet lijken op een drinkyogurt.
Afwerking
Snijd de gember, chili en knoflook in fijne reepjes. Frituur deze tot ze knapperig zijn op 180°C. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zeezout.
Curry-yoghurtdressing
Meng de yoghurt en de kruiden in een kom. Rasp de schil van de citroen en pers de helft van de citroen erin. Meng alles goed en bedek de bloemkool met de saus. Werk het geheel af met gefrituurde knoflook, gember, chili en peterselie.
Serveertip: We serveren de bloemkool met een tabouleh, op smaak gebracht met een kruidenolie. Maar je kunt dit ook combineren met een van onze andere bijgerechten.
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...