Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Bloemkoolwings met een curry-yoghurtdressing en tabouleh

Bloemkoolwings met een curry-yoghurtdressing en tabouleh

Met deze geroosterde bloemkool kan je alle kanten op, serveer hem als bijgerecht bij een stukje vis of vlees, of je kan hem ook zeker serveren als volwaardig vegetarisch gerecht.

Bloemkoolwings  met een curry-yughurtdressing

Ingrediënten voor 1 bloemkool 

 

Voor de bloemkool

Voor de saus 

  • 100g volle griekse yoghurt
  • 5g kurkuma
  • 5g komijn
  • 2g cayenne
  • 2g kaneel
  • 2g geel currypoeder
  • 1 citroen
  • 1 stuk gember 

Voor het beslag

  • 100g water met ijsblokken 
  • 50g tarwebloem
  • 50g maizena 
  • 5g kurkuma
  • 5g komijn
  • 2g venkelzaad
  • 2g kaneel

Voor de afwerking

  • 1 stuk gember
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes look
  • zeezout

 

Materiaal
  • mengkommen
  • lepels
  • drippan 
  • klopper
  • friteuse 

 

Materiaal BBQ

Techniek

  • Indirect garen & frituren
 


 

Garen van de bloemkool

Breng je BBQ naar 150°C-180°C met een indirecte opstelling. Verwijder de groene bladeren van de bloemkool en meng de kruiden met de olijfolie. Smeer de bloemkool goed in met de kruiden en gaar de bloemkool 60-80 minuten, afhankelijk van de grootte. De bloemkool mag nog lekker knapperig zijn; doordat we deze nog gaan frituren, gaat de bloemkool nog verder garen.

Tip: hou je van rooksmaak, voeg dan 1 of 2 appel, kers of beukenhout chunk toe.

 

 
beslag 

Meng de bloem met de maizena, het water en de kruiden tot een beslag. Als de bloemkool gaar is, kan je deze in stukken verdelen en onderdompelen in het tempurabeslag. Als je geen ijsblokjes hebt, plaats dan je water in de koelkast. Een tempurabeslag moet ijskoud zijn; dan krijg je het beste resultaat. Wentel de bloemkool in het beslag en frituur deze 3 minuten op 180°C. Laat ze vervolgens even uitlekken op keukenpapier.

Tip: De dikte van het beslag moet lijken op een drinkyogurt. 

 

 

Afwerking

Snijd de gember, chili en knoflook in fijne reepjes. Frituur deze tot ze knapperig zijn op 180°C. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zeezout.

 

Curry-yoghurtdressing

Meng de yoghurt en de kruiden in een kom. Rasp de schil van de citroen en pers de helft van de citroen erin. Meng alles goed en bedek de bloemkool met de saus. Werk het geheel af met gefrituurde knoflook, gember, chili en peterselie.

Serveertip: We serveren de bloemkool met een tabouleh, op smaak gebracht met een kruidenolie. Maar je kunt dit ook combineren met een van onze andere bijgerechten.

 

Laat het smaken!

 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.