Brisket Sandwich
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in hoofdgerecht, indirect garen, kamado bbq, low & slow, Roken, rund, Vlees
- 0

Een brisket is bijna altijd te veel vlees ;-). Maar dat is geen probleem: maak er de dag erna eens een heerlijke sandwich van als lunch. We gaan hier voor een super malse brioche op basis van zuurdesem, limoen mayonaise, gepekelde rode ui en tuinkers: rook, vet, zuur, zoet én kruidig. Wat wil je nog meer?!
Brisket Sandwich
Ingrediënten voor 2 tot 4 personen:
Voor het vlees
Voor de Mayonaise
|
Voor de gepekelde groenten
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ |
Techniek
|
Bijna altijd te veel?
Een brisket geeft je altijd wel wat left overs, probeer daarom zeker deze brisket sandwich. Heerlijk als lunch of avondmaal.
Groenten pekelen
Breng het water, wijnazijn, jeneverbes, zwarte peper, suiker aan de kook en snijd intussen de rode ui en de radijzen in fijne schijfjes. Plaats de ui en de radijs in een kommetje en overgiet ze met het azijnmengsel. Dek het geheel af en laat het afkoelen.
Tip: Wil je wat meer maken doe dan alles in een weckpot en en sluit het goed af, je kan dit dan gemakkelijk enkele weken bewaren op een droge koele plaats.
Vlees opwarmen
Verwarm je bbq naar 150°C indirect en zorg ervoor dat je gietijzeren rooster eronder al klaar ligt. We zitten met een gegaard product wat al delicaat is aan uitdroging dus moeten we hier wel wat voorzichtig zijn. Het best hou je de brisket in 1 stuk ongesneden als dat kan, en pak je het terug in met aluminiumfolie en een beetje water en rundvet. Warm je brisket nu gedurende 10-15min. terug op lauw warm is voldoende. Het water en het vet zorgen ervoor dat alles sappig blijft. Heb je geen left overs volg dan dit recept van onze slowcooked brisket
Mayonaise maken
Je kan er zeker voor kiezen om zelf een mayonaise te maken, maar een goede gekochte werkt ook prima en is efficiënt. ALs je gaat voor een zelfgemaakte hou je 1dl olie op 1 eigeel aan met een beetje mosterd en citroensap, als je deze hoeveelheden x2 doet heb je zeker voldoende. Meng daar de zeste en het sap van 1 limoen onder, kruid af met peper en zout en je mayonaise is klaar. Doe de mayonaise in een knijpflesje zo kan je deze straks gemakkelijk op het vlees spuiten.
Afwerken
Haal je conveggtor van je bbq en snijd 4 dikke schijven van ongeveer 2cm tot 4cm van je brioche brood en gril deze 1 minuut aan elke kant op je gietijzeren rooster. Let goed op, briochebrood bevat veel suiker en dit verbrand snel boven een direct vuur. Haal je brisket uit de verpakking en snijd het in dunne plakjes. Verdeel eht vlees over je sneden brood, verdeel er wat gepekelde ui en radijzen over. spuit er wat drupjes limoenmayonaise op e werk het geheel af met tuinkers.
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...