Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Cannelloni van rund met venkel en groen asperges

Cannelloni van rund met venkel en groen asperges

Een heerlijk cannelloni op de bbq, das 100% genieten. We bereiden deze Italiaanse klassieker met puur rundsgehakt, venkel en groene asperges. Let's go!

Cannelloni van runs met venkel en groen asperges 

Ingrediënten voor 2 personen 

 

Voor het vlees

  • 400g vet rundgehakt
  • 5g venkelzaad
  • 5g wilde gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • 12 tot 14 cannelloni
  • gemalen parmezaan 

Voor de saus 

  • 1 sjalot
  • 1 chilipeper
  • 1 teentje look
  • de stengels van 1 venkel
  • 2,5l pelati van mutti

Voor de afwerking

  • 1 venkel 
  • 10 groen asperges 
  • olijfolie
  • 1 bussel platte peterselie

 

Materiaal
  • mengkommen
  • lepels
  • spuitzak
  • vijzel
  • mandoline 

 

Materiaal BBQ

Techniek

  • Indirect garen & direct grillen
 


 

Bereiden van het vlees

Zorg ervoor dat je vet rundgehakt gebruikt, anders wordt het eindresultaat veel te droog. Als je dat niet kunt vinden, ga dan voor gemengd of varkensgehakt. Rooster de kruiden even op een open vuur in een droge pan, zodat alle aroma's goed vrijkomen. Vijzel ze fijn en meng ze door het gehakt. Breng het geheel op smaak met peper en zout en vul de cannelloni's met behulp van een spuitzak.

 

 

Saus maken

Breng je BBQ met een directe opstelling naar een temperatuur van 250°C. Hak je sjalot, chili, knoflook en venkelstelen fijn. Plaats de Dutch oven op de BBQ, laat deze even opwarmen en doe er dan wat olijfolie in. Stoof de groenten aan tot ze glazig zijn, zonder dat ze kleuren. Voeg dan het blik pelati toe en laat dit onder deksel ongeveer 20-30 minuten gaar koken. Als de saus gaar is, kun je deze fijn mixen en aan de kant plaatsen.

Let op: Roer regelmatig om verbranden te voorkomen. 

 

 

Cannelloni's garen 

Schik de cannelloni's naast elkaar in de skillet en overgiet ze met de tomatensaus en de Parmezaanse kaas. Maak je BBQ nu klaar voor een indirecte garing op 200°C en gaar de cannelloni 20 tot 30 minuten. 20 minuten zal voor een meer al dente resultaat zorgen, terwijl bij 30 minuten de cannelloni's goed gaar zullen zijn.

 

 

Afwerking

Maak je BBQ opnieuw klaar met een directe opstelling op 250°C met het gietijzeren rooster. Snijd de buitenste twee delen van de venkel af en verdeel deze in vier gelijke stukken. Kruid ze met peper, zout en olijfolie. Snijd de achterkanten van de asperges af en kruid ook deze met peper, zout en olijfolie. Grill de venkel en de asperges kort; 4 x 1 minuut op het gietijzeren rooster. In de tussentijd kun je de rest van de venkel zeer fijn snijden op de mandoline of snijmachine tot een salade. Breng deze op smaak met olijfolie, oregano, peper, zout en platte peterselie. Dresseer nu de salade over de cannelloni en werk verder af met de gegrilde venkel en asperges.

 

 

 

Laat het smaken!

 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.