Chili sin carne empanadas
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in hoofdgerecht, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Veggie
- 0

Met empanadas als partysnack kan je fiesta niet meer stuk! Maar wat als we het nog feestelijker kunnen maken met wat Argentijnse chimichurri? In onderstaand recept ontdek je een typisch Zuid-Amerikaans gerecht. Que aproveche!
Empanadas gevuld met chili sin carne, afgewerkt met chimichurri
Ingrediënten:
Voor het deeg:
|
Voor de vulling:
|
Voor de chimichurri:
|
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ
Techniek
|
Stap 1: de vulling
Snijd de rode ui en paprika in ‘brunoiseblokjes’ en hak ook de chili fijn. Meng vervolgens alles met elkaar.
Stap 2: het deeg
Doe de bloem, boter en het zout in een grote kom en meng het tot een kruimelig deeg.
Meng vervolgens de melk en het water. Als deze goed vermengd is, kan je dit geheel mengen met de rest tot een homogene massa.
Laat het deeg voor minstens 15 min. afgedekt rusten.
Stap 3: de empanadas vullen
Rol het deeg uit tot een grote dunne lap op een bebloemd werkblad en snij hier met behulp van een ring mooie ronde deegplaatjes uit.
Leg 1-2 el vulling iets boven het midden van elk deegplaatje, vouw ze dubbel en druk de randen goed aan. TIP: druk ze aan met een vork en vouw de hoekjes om, zodat er tijdens het bakken geen vulling uit kan lopen.
Stap 4: het bakken
Doreer de pasteitjes met het eigeel en dan zijn ze klaar om te bakken: 30 min op 200°C-250°C.
Stap 5: de chimichurri
Meng alle droge ingrediënten in een vijzel en plet ze. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe, zo kan je de saus in de frigo bewaren zonder dat de kruiden bruin worden. Meng als laatste de azijn onder de kruiden.
Stap 6: serveren
Plaats de empanadas op een grote schotel met de saus in het midden. Werk af met wat takjes oregano en rozemarijn en dippen maar!
Smakelijk!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...