Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Chocoladecake met blauwe bessen en geflambeerde perzik

Chocoladecake met blauwe bessen en geflambeerde perzik

Een smeuïge chocoladecake wordt in dit dessert perfect gecombineerd met sappige blauwe bessen. De geflambeerde perzik is echter de toevoeging die het recept speciaal maakt. De perzik wordt gekarameliseerd en vervolgens geflambeerd, waardoor het een heerlijke smaak krijgt met een vleugje warmte. Zo ontstaat een harmonie van smaken die uw zintuigen zal verwennen.

Wil je ook een indruk maken op uw gasten tijdens een diner of gewoon jezelf verwennen? Dan is dit het perfect dessert dat iedereen zal laten watertanden. Het is een ware traktatie voor de smaakpapillen die je niet wilt missen.

Chocoladecake met blauwe bessen en geflambeerde perzik

Ingrediënten voor 4 personen

 

Voor de biscuit

  • 5 bio eieren
  • 100g suiker
  • 50g vanillesuiker
  • Snuifje zeezout
  • 125g bloem
  • 25g cacaopoeder

 

Voor de bessen confituur

  • 200g blauwe bessen
  • 20ml sap van citroen
  • 50g suiker
  • 10g vanillesuiker
  • 1 takje munt

Voor de perziken

  • 4 perzikken
  • 40ml Grand Marnier
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel boter
  • 40g suiker
  • 10g vanillesuiker

 

Voor de afwerking

  • 100g chocolade
  • 50g boter
  • 1 citroen
  • 1 schaaltje blauwe bessen
  • 1 takje munt

 

Materiaal
  • Kenwood
  • Mengkommen
  • Weegschaal
  • Skillet
  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Klopper
  • Palletmes
  • Vuurtje
  • Bain marie voor de chocolade
  • Ronde steekvormen
  • Drippan
  • Bakpapier
KAMADO
  • Conveggtor
  • RVS rooster
  • Baking stone (pizza)

Techniek

  • Indirect & direct garen
  • Warm roken
 

WERKWIJZE

Voor de biscuit

Klop de eieren op met het zout en de suiker tot het mengsel luchtig is. Zeef vervolgens de bloem en het cacaopoeder en meng deze door het eiermengsel d.m.v. spatel.

Giet het deeg in een bakvorm die bekleed is met bakpapier. Verwarm je barbecue tot een indirecte hitte van 220°C en bak de biscuit in 10 minuten gaar.

Laat de biscuit volledig afkoelen. Snijd het vervolgens in vier gelijke delen met een ronde vorm.

 

 

Tip: je kan het deeg ook perfect 1 dag op voorhand maken, laat het dan 5 tot 10 min. op kamertemperatuur komen om gemakkelijker te bewerken.

Bessenconfituur

Laat de blauwe bessen, samen met de suiker en het citroensap, stoven tot ze de dikte van confituur hebben bereikt. Werk het geheel af met fijngehakte munt. Als je dit op een barbecue wilt doen, kan je dit het beste op een directe hitte van 220°C uitvoeren. Maar het kan ook perfect op een conventioneel fornuis bereid worden.

Chocolade saus voor de afwerking

Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Voeg, zodra alles gesmolten is, de rasp van een halve citroen toe.

 

 

Opbouw van het taart

Nu is het tijd om de taart te assembleren. Smeer wat blauwe bessenconfituur tussen elke schijf biscuit.

Besprenkel de taart vervolgens met de gesmolten chocolade. Garneer het geheel met verse blauwe bessen, citroenrasp en verse muntblaadjes.

 

 

Geflambeerde perzik

Snijd de perziken in tweeën en verwijder de pit. Verdeel elke helft in zes gelijke delen en verwijder de schil indie gewenst.

Smelt de boter in een pan op een barbecue met een directe hitte van 220°C. Als de boter gesmolten is en een lichte hazelnootkleur heeft, voeg dan de suiker toe en laat deze licht karamelliseren.

Voeg nu de perziken toe en schaaf wat zeste van de sinaasappel erover. Flambeer het geheel met de Grand Marnier en blus het vervolgens met sinaasappelsap.

Voor een extra spectaculair effect kun je wat Grand Marnier apart opwarmen en brandend over de perziken gieten, direct aan tafel.

 

 

Serveertip

Indien gewenst, kun je verse slagroom, vanille-ijs of een sorbet serveren bij de taart.

 

Tip: Dit dessert kan je gemakkelijk voorbereiden door de biscuit, compote en perzikken de dag ervoor te bereiden zodat je het dessert enkel hoeft af te werken als je gasten ter plaatse zijn.

 

 

Laat het smaken!

 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.