Gegrilde bavette
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in bijgerecht, Direct garen, hoofdgerecht, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, rund, Vlees
- 0

Dit recept is er eentje voor de echte BBQ-liefhebbers: een heerlijk stukje vlees met verschillende bereidingen van tomaat! Strop je mouwen maar op en geniet van het resultaat.
Gegrilde bavette met structuren van tomaat
Ingrediënten:
Voor het vlees:
|
Voor de gemarineerde tomaten:
|
Voor de gemarineerde tomaten:
|
Voor de salade:
|
Materiaal
|
Materiaal BBQTechniekIndirect en direct grillen |
Stap 1: gemarineerde tomaten
We beginnen met de gemarineerde tomaten, want deze moeten het langst rusten. Snij de tomaten in 4 en marineer ze in peper, zout, 100ml olijfolie en 50ml balsamico. Laat ze vervolgens 30 min. marineren.
Stap 2: met citrushout gerookte tomaten
Verhit de kamado in een indirecte opstelling tot ongeveer 100°C-120°C.
Snij de tomaten in de helft en meng ze met de olijfolie, peper, zout, grofgehakte rozemarijn, tijm en zeste van de sinaas in een aluminiumbakje. Week de rooksnippers gedurende 30 min in water of een smaakmaker naar keuze zoals witte wijn, porto, vermout…
Gooi de snippers tussen de kolen en rook vervolgens de tomaten 15 min in je kamado. Haal ze erna weer eruit en laat ze afkoelen.
Stap 3: het vlees
Breng je kamado naar een hitte van 200°C-250°C met een directe opstelling.
Kruid de bavette aan beide zijden met peper, zout, olijfolie en grill 2 min. aan beide kanten af.
Stap 4: de finishing touch
Dek het vlees af met olijfolie en laat 3 - 5min. afgedekt rusten. Versnijd het daarna ter presentatie in dunne plakjes.
Dresseer als laatste de rucolasalade met gemarineerde en gerookte tomaten over het vlees.
Smakelijk!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...