Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Gerookte eend met Midden-Oosterse soep

Gerookte eend met Midden-Oosterse soep

Staan er regenachtige dagen voor de deur? Verwen jezelf dan met deze gerookte eend en midden oosterse soep. De Midden-Oosterse invloeden warmen je zo weer op! Ervaar de unieke smaken die deze keuken te bieden heeft dankzij onderstaand recept.

Gerookte eend op kersenhout met een soepje uit het Midden-Oosten

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het vlees:

  • 1 hampel kersensnippers
  • 1 eendenborst filet

Voor de soep:

  • 1 eetl olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 chilipeper
  • 1 rode paprika
  • 1 thl gamsa medina
  • 1 thl zeezout
  • 1 thl paprika poeder
  • 50g olijven
  • 1 thl kappers
  • 1 bussel lenteui
  • 1 bussel koriander
  • 1 busel peterselie
  • 1 thl za'atar

 

   

 

 

Materiaal

  • Kommetje met water
  • Kersensnippers
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Aluminiumbakje of -schaal
  • Aluminiumfolie
  • Houten lepel

Materiaal BBQ

 

Techniek

Indirect grillen

 

Stap 1: 

Verwarm je kamado naar 150 graden in een indirecte opstelling en week ondertussen de kersensnippers minstens 30 min in water.

 

Stap 2:

Verwijder de velkanten van de filet en kerf een ruit in het vet zonder het vlees te raken. Gooi de snippers in de hete kolen en rook de filet gedurende 7 minuten aan elke zijde rosé rond de 60°C, dus 14 minuten in totaal.


Laat de filet nog 5 min. afgedekt rusten tot een temperatuur van 65°C bereikt is en versnijd de filet in dunne plakjes net voor het serveren van de soep. De filet hoeft zeker niet meer warm te zijn de soep zal de dunne schijfjes eend gemakkelijk opwarmen.

 

Stap 3: 

Verwarm nu je kamado naar 200°C-250°C en maak je klaar om direct te garen.

Plaats de skillet op het rooster, verwarm de olijfolie en stoof de sjalot, chili, paprika en kikkererwten aan. Gebruik kikkererwten uit, als je gedroogde gebruikt zorg dan zeker dat deze goed geweekt zijn anders krijg je ze moeilijk gaar. 

 

Stap 4: 

Stoof nu het zout, paprikapoeder en de medina mee aan zodat alle smaken goed vrijkomen. Bevochtig het geheel met de passata en kippenbouillon zodat je een soep bekomt. Laat deze een 20-tal minuten gaar koken.

 

Belangrijk: proef en kruid indien nodig nog verder af.

 

Stap 5: 

Werk de soep af met olijven, kappers, pijpajuin, peterselie, koriander en za’atar. Je kan er ook voor kiezen om deze ingrediënten de malen tot een pesto het enige wat je dan moet doen is wat olijfolie toevoegen.  

 

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.