Geroosterde aardappel als topping voor plaatpizza
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in bijgerecht, indirect garen, kamado bbq, pizzaoven, pizzatopping, Varken, Veggie, Vlees
- 0

Puur Italië op een pizza met deze heerlijke al forno aardappelen en ons Italiaans gebraad, verras je gasten en jezelf met deze pure smaken.
Ingrediënten voor 1 plaatpizza van 20 x 40:
|
|
Materiaal
|
Materiaal BBQTechniekIndirect garen |
Materiaal pizzaoven
|
|
Stap 1:
Breng je BBQ of oven naar 180°C indirect met het rvs rooster.
Stap 2:
Was je aardappelen grondig en snij ze in de lengte in 4, 6 of 8 gelijke stukken. Plet de look zonder deze te pellen en snijd de chili in de lengte door midden. TIP: verwijder de zaadjes als je niet zo van pikant houdt.
Snijd elk half deel dan nog eens in 3. Meng dit samen met de verse kruiden, olijfolie en zout in een skillet of drippan.
Stap 3:
Gaar de aardappelen gedurende 30 tot 45min. tot ze mooi gaar zijn maar niet al te fel gekleurd, anders gaan ze verbranden op de pizza. Roer om de 15 min. de aardappelen even door elkaar om aanbranden te voorkomen.
Snijd nu 1 bol koemelkmozzarella in reepjes en 1 in schijfjes. Verdeel de schijfjes over de bodem en plaats de aardappelen erop. Snij dunne schijfjes van het gebraad of de ham en dresseer deze mooi tussen de aardappelen. Strooi vervolgens de reepjes mozzarella over het geheel en bak de bodem 5 tot 15 min af op 220°C. Verdeel de laatste 5min de basilicumblaadjes over de pizza en laat deze meebakken.
Buon appetito!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...