Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Geroosterde aardappel als topping voor plaatpizza

Geroosterde aardappel als topping voor plaatpizza

Puur Italië op een pizza met deze heerlijke al forno aardappelen en ons Italiaans gebraad, verras je gasten en jezelf met deze pure smaken.

Ingrediënten voor 1 plaatpizza van 20 x 40:

  • 3 vastkokende aardappelen 
  • Italiaans gebraad of gekruide ham
  • 100g olijfolie
  • 2 bollen koemelk mozzarella
  • 1 potje basilicum 
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 2 takjes oregano
  • 2 teentjes look 

 

   

  

Materiaal

  • Mengkom 
  • Lepels
  • Handschoenen
  • Timer
  • Drippan of skillet 

Materiaal BBQ

 

Techniek

Indirect garen

 

Materiaal pizzaoven

  • ovenschaal

 

 

Stap 1:

Breng je BBQ of oven naar 180°C indirect met het rvs rooster.  

 

Stap 2:

Was je aardappelen grondig en snij ze in de lengte in 4, 6 of 8 gelijke stukken. Plet de look zonder deze te pellen en snijd de chili in de lengte door midden. TIP: verwijder de zaadjes als je niet zo van pikant houdt.

 

Snijd elk half deel dan nog eens in 3. Meng dit samen met de verse kruiden, olijfolie en zout in een skillet of drippan. 

 

Stap 3:

Gaar de aardappelen gedurende 30 tot 45min. tot ze mooi gaar zijn maar niet al te fel gekleurd, anders gaan ze verbranden op de pizza. Roer om de 15 min. de aardappelen even door elkaar om aanbranden te voorkomen.

 

Snijd nu 1 bol koemelkmozzarella in reepjes en 1 in schijfjes. Verdeel de schijfjes over de bodem en plaats de aardappelen erop. Snij dunne schijfjes van het gebraad of de ham en dresseer deze mooi tussen de aardappelen. Strooi vervolgens de reepjes mozzarella over het geheel en bak de bodem 5 tot 15 min af op 220°C. Verdeel de laatste 5min de basilicumblaadjes over de pizza en laat deze meebakken.

 

Buon appetito! 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.