Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Hamburger van Texel lamsvlees met een salade van asperges

Hamburger van Texel lamsvlees met een salade van asperges

Ook een burger lover? Dan zal deze sappige lamsburger met een salade van asperges je zeker smaken. We kiezen voor Texellam, (h)eerlijk vlees van onze noorderburen.

Hamburger van Texel lamsvlees met een salade van asperges 

Ingrediënten voor 4 Texel Lamsburgers 

 

Voor het vlees 

Voor de saus 

  • 100g volle griekse yoghurt
  • 1 bussel munt
  • 1 bussel koriander 
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel

Voor de salade 

  • 4 witte asperges 
  • 4 groen asperges 
  • 1 bussel waterkers

 

Materiaal Materiaal BBQ

Techniek

  • Indirect garen & direct garen 
 


 

Aspergesalade 

Schil de asperges en snijd ze met een mandoline in fijne slierten, zoals spaghetti. Hak de munt en koriander fijn en meng ze samen met de yoghurt in een kom. Breng op smaak met de geraspte schil en het sap van een citroen, peper en zout. Meng twee lepels van de yoghurt door de asperges en plaats het geheel afgedekt in de koelkast. Door de zuren in de yoghurt zullen de asperges lichtjes garen, maar toch lekker knapperig blijven.

 

 

Tip: Hou enkele asperges heel en gril deze af, snijd in fijne stukjes en meng onder de salade voor een extra bbq touch

 

Hamburger van Texel lamsvlees

Doe het lamsgehakt in een kom en meng er de tijm doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in porties van 150 gram en vorm er burgers van met behulp van een burgerpers. Texels lamsvlees heeft van nature voldoende vet, waardoor de burgers nooit droog zullen worden. Als je geen Texels lamsvlees kunt krijgen, kun je het hier bestellen. Let op, het is alleen verkrijgbaar in het voorjaar.

 

 

Tip: Werk je met ander lamsvlees wat misschien van nature droger is voeg dan een 20% varkensgehakt toe. 

 

Grillen van de texel lamsburger

Breng je kamado met de half moon conveggtor stone en half moon cast iron grid naar een directe en indirecte opstellen met een temperatuur van 220°C. 

Grill de burgers in 4 sets van 2 minuten tot ze medium gaar zijn. Plaats ze de laatste 2 minuten op het indirecte gedeelte van de grill. Snijd de broodjes open en verwarm ze ook op het indirecte gedeelte. Leg de plakjes kaas op het vlees, zodat deze mooi smelten.

 

 

Afwerking

Bouw de burger nu op door eerst wat yoghurt aan te brengen aan de onderkant van de bun. Leg vervolgens waterkers, aspergesalade, de burger en het deksel van de bun erop. Steek er een steakmes of prikker door en serveer het geheel met een van onze bijgerechten of verse frietjes.

 

Laat het smaken!

 

Chef Rogier

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.