Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Hangover pulled beef Taco's

Hangover pulled beef Taco's

Met deze hangover pulled beef kan je elk feestje aan! Of de dag erna... ;-)
In dit recept maken we optimaal gebruik van de mogelijkheden van je kamado: we gaan roken, slowcooken en direct grillen! En het leuke is dat je alle kanten op kan met deze pulled beef: maak er een burger van, gebruik het als topping van je nacho's of maak er taco's van. In onderstaand recept gaan we voor taco's met een frisse lentesalade van asperges, erwten, munt, yoghurt en citroen. Serveer dit met een tequila boem boem en je bent vertrokken ;-)

Pulled beef taco's met een frisse lentesalade

 

Ingrediënten voor 10 taco's:

Pulled beef 

  • 700g rib eye
  • 15 ml tequila
  • 5 ml naked gun rub
  • 15 ml mosterd
  • 20g paprikapoeder
  • 20g gebroken zwarte peper
  • 20g grof zeezout

Salade 

  • 1 bussel witte Vlaamse asperges
  • 1 bussel groene asperges
  • 100g erwten
  • 1 takje verse munt
  • 1 gezouten citroenen
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 tomaten
  • 1 Sjalot
  • 1 bussel bieslook
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 thl. komijnzaad
  • 1 chilipeper
  • 10 tacoschelpen
  • 1 bakje tuinkers

 

 

Materiaal

Materiaal BBQ

 

Techniek

  • Indirect
  • Direct

 

Pulled Beef

Stap 1: 

Los de naked gun op in de tequila en zeef deze door zodat je flavour injector straks niet verstopt raakt.

 

Injecteer nu het vlees met deze mengeling op verschillende plaatsen en in verschillende dieptes zodat het vocht in het vlees blijft. Je kan ervoor kiezen om dit de dag ervoor te doen voor extra veel smaak maar de dag zelf werkt ook prima.

 

Stap 2: 

Breng je kamado naar een hitte van 90-100°C met een indirecte opstelling. 

Terwijl je BBQ opwarmt, smeer je het stuk vlees in met mosterd. Dit hoeft maar een dun laagje te zijn, ik doe dit namelijk om de kruiden goed te laten kleven. 

Maak vervolgens een mengeling van het zout, gebroken peper en paprikapoeder en bestrooi je stuk hier volledig mee.

 

Stap 3: 

Plaats 3 eik chunks tussen de kolen van je BBQ en rook je vlees ongeveer 2,5 u tot een kern van 63°C. De tijd die hiervoor nodig is, is afhankelijk van de dikte van het stuk. Je kan dit recept klaarmaken met een rib eye maar je kan evengoed een chunk 'nek' gebruiken. Bij grote stukken vlees maak je best steeds gebruik van een kernthermometer, dan zit je altijd goed! Meten is weten ;-).

 

Stap 4: 

Na het roken komt de wrapfase. Pak het vlees in (in butcher paper of aluminiumfolie) met wat tequila en zorg ervoor dat het vocht niet kan weglopen of verdampen. 

 

Stap 5: 

Gaar nu het vlees nog 1,5-2 u of tot een kern van 93°C. Het is heel belangrijk dat je de kerntemperatuur van het vlees meet. Als je thermometer te kort is en je meet niet diep genoeg, zal je vlees niet de juiste kerntemperatuur bereikt hebben en zal het vlees straks een stuk moeilijker loskomen van elkaar. 

 

Stap 6: 

Laat het vlees nu nog 60 tot 120 min. rusten in een thermobox en trek het dan uit elkaar tot pulled beef.

Je kan het vlees nog verder verrijken met onze Gingerglaze: de smaak van gember past perfect bij de naked gun rub in combinatie met de tequila!

 

Salade van Asperges 

Stap 1:

Blancheer de asperges en erwten 1 min in kokend water en koel dan dadelijk af in ijswater. Je kan er ook voor kiezen om de asperges direct te roosteren als je van knapperig houdt. Gril als volgt de groenten en witte asperges direct af op een gietijzeren rooster. Wil je voor de 'caveman style' gaan? Gooi ze dan tussen de kolen!

 

Stap 2:

Snijd nu de tomaten in blokjes en breng op smaak met wat sap van een limoen, gehakte bieslook, peper en zout.

Plet de avocado en breng op smaak met de komijn, sap van de limoen, chili en gehakte sjalot tot een smeuïge guacamole.

 

Stap 3:

Snijd de asperges in schuine schijfjes en versnipper de munt en gepekelde citroen eronder. Breng op smaak met de griekse yoghurt, peper en zout. Vul je taco's eerst met de salade, dan de pulled beef en werk af met blokjes van tomaat, guacamole en jalapeno. Als final touch werkt wat tuinkers uitstekend.

 

Een tequila boem boem bestaat uit tequila, zout, en citroen. Je ziet dat ik al deze smaken laat terugkomen in het gerecht. Je kan dit dus zeker ook doen met andere leuke drankjes. Get inspired en laat je fantasie de vrije loop!

 

 

Nog wat pulled beef over? Maak er heerlijke bitterballen van of vries het in voor de volgende keer.

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.