Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Kip gegaard op bier

Kip gegaard op bier

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees! De smaak van kip is zeer neutraal waardoor het bij zeer veel gerechten past en door veel mensen goed gesmaakt wordt. Maar hoe kunnen we dat dan nog beter maken? Bier, natuurlijk! Dit is ook wel bekend als 'glazed chicken' en is een trend die van Amerika overgewaaid komt. Ontdek hieronder hoe je je kip kan garen met bier op de BBQ. Ik gebruik Noah bier: ons eigen gebrouwen bier vernoemd naar onze zoon.

Kip gegaard in bier op de BBQ

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 hele kip 
  • 20g rub naar keuze
  • 175ml bier
  • 4 Wortelen met loof
  • 1 rode ui
  • 2 charlotte aardappelen
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook 
  • Een takje tijm
  • Een takje salie
  • grof zeezout
  • BBQ saus

 

 

 

Materiaal

Materiaal BBQ

 

Techniek

  • Indirect grillen

 

 

 

Stap 1:

Breng je kamado naar indirecte opstelling van 180°c.

Wrijf de kip in met een rub naar keuze. Dit kan op het moment zelf, een uur of een dag ervoor. Mijn voorkeur gaat uit naar het moment zelf, omdat zo alle basisproducten goed tot hun recht komen en de kruiden niet gaan overheersen.

 

 

Stap 2: 

Giet 1/3 van het flesje bier in de keramische kippenhouder en plaats de kip erop. Zet dit geheel nu in een skillet of een drippan.

 

PS: de rest van het bier gaan we later in het recept nog gebruiken dus nog niet opdrinken! ;-) 

 

 

Stap 3: 

Was alle groenten en snijd ze in gelijke grove stukken. Leg de groenten rond de kip en besprenkel met de olie, versie kruiden en grof zeezout.

 

 

Stap 4:

Doe 1/3 van het bier in een injectiespuit en spuit dit in de kip. Het laatste deel van het bier kan je opvangen in een spuitbuisje en mengen met dezelfde hoeveelheid BBQ saus. Zo krijgen we een vloeibare substantie en kunnen we de kip regelmatig inspuiten om een mooi glanzend effect te krijgen zondat de rub eraf te wrijven.

 

 

Stap 5:

Gaar de kip tot een kern van 64°C. Dit duurt ongeveer een uur. Je kan de temperatuur meten met een draadloze thermometer.

Eens de temperatuur bereikt is, gaan we de kip inspuiten met ons mengsel en verder garen tot een temperatuur van 74°C. Indien gewenst kan je het laatste deel tijdens deze laatste garing nog 1 tot 3 keer inspuiten.

 

 

TIP: Indien gewenst kan je je kip op het einde 'lakken' met een BBQ saus naar keuze. Dit geeft een glanzend effect en extra smaak. Ontdek zeker ons assortiment van sauzen op de webshop.

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.