Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Koud gerookte boter

Koud gerookte boter

Geniet van een heerlijk stukje koud gerookte boter, je tovert in geen tijd een heerlijk rookaroma in al je bereidingen.

Koud gerookte boter

Ingrediënten voor 250g boter:

  • 250g goei boter
  • rookmot naar keuze

 

 

 

Materiaal

  • Schaaltje voor de boter

Materiaal BBQ

Techniek

  • Koud roken

 

Stap 1: 

Vul de cold smoke generetor met de rookmot naar keuze, zorg ervoor dat de rookmot goed past bij je te gebruiken bereiding. Bij onze gerookte mousselinesaus die we serveren bij de heilbot zijn we gegaan voor citrus maar een notenhout zou hier ook perfect passen omdat we de heilbot bakken in boter. Deze smaken passen perfect bij elkaar. Serveer je de boter gewoon bij een stukje brood zou ik vb. voor beuk gaan. 

 

Stap 2: 

Steek de cold smoke generator aan met een theelichtje en plaats deze vanonder in je bbq, dit kan op de kolen aangezien onze bbq uit blijft maar het is stabieler in een lege bbq. Als de rookmot goed aan is plaats je de rvs rooster in je barbecue toestel en plaats je daarop het schaaltje met de boter. Je kan ervoor kiezen om de boter in stukken te snijden dit zorgt voor een intenser rookaroma omdat de rook zo sneller doordringt in je boter. 

Rook de boter tussen de 5 en de 15 min. 10 tot 12min. vind ik persoonlijk ideaal, maar ervaar vooral zelf wat je lekker vindt. 

 

Stap 3: 

Bewaar de boter in de frigo en serveer naar eigen smaak bij een gerecht naar keuze. Bak er vb. vis, vlees of groenten in en je creëert in no time een heerlik rookaroma aan je gerechten.

 

Wil je meer weten over rooktechnieken? Neem dan zeker een kijkje op onze blog over roken.

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.