Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Kreeft met gekonfijte tomaten op de bbq

Kreeft met gekonfijte tomaten op de bbq

De feestdagen komen eraan maar dat wil echter niet zeggen dat je de BBQ aan de kant moet zetten! Hier vind je het ideale recept om stijlvol indruk te maken op jouw gasten. Kreeft met gekonfijte tomaten op de BBQ.
Daar gaan je gasten vast van watertanden.

Kreeft met gekonfijte tomaten op de BBQ

 

Ingrediënten voor 2 kreeften

 

  • 2 Canadese kreeften
  • Gekonfijte tomaten 4 stuks 
  • 1 teentje look
  • pezo
  • 1 bussel basilicum
  • 1 bussel platte peterselie
  • 150 gr roomboter ongezouten
 

 

 

Materiaal

  • pot met kokend water 
  • snijplank
  • scherp mes 
  • keukenlepels

Materiaal BBQ

 

 

 

Techniek

  • Indirect grillen 

 

 

Stap 1:

Kook de kreeften 1 minuut in kokend water zodat ze dood zijn. Breek de scharen van de kreeft. Snijd ze in 2 door je mes met de punt aan het begin van de kop te plaatsen.

We snijden altijd eerst de kop door en dan pas de staart. Verwijder nu nog de maag en het darmkanaal. Neem de scharen en plooi de arm tegen de schaar zodat deze stabiel blijft liggen.

Snijd de arm in, plooi de schaar nu terug normaal en breek met de hand het kleine deel van de schaar los.

Plaats de schaar in de lengte terug op de plank en hak nu met de achterkant van je mes in de schaar en maak een draaiende beweging zodat de schaar
openbreekt.

Gril de kreeft direct 1 x 1min. Plaats de kreeft nu in de skillet of gietijzeren pan. 

 

Stap 2:

Verdeel nu grove julienne van de tomaat over de kreeft samen met de plakjes look. Kruid het geheel af met peper en zout. Rol de kruiden op en snijd ze fijn in reepjes. Verdeel ook deze over de kreeft.

 

Stap 3:

Snijd de boter in plakken van 1 cm en verdeel deze over de kreeft. Dit gaat ervoor zorgen dan ze niet uitdroogt en sappig blijft. Laat de kreeft nu een 12 min tot 14 min. indirect garen op 180°C tot 200°C.

Na 5 min. oversaus je de kreeft met de gesmolten boter.

Let goed op! De boter mag enkel smelten en niet kleuren. Als de boter begint de kleuren, blus deze dan af met een scheutje water of wijn.

 

Smakelijk!

 

Chef Rogier 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.