Kreeft met gekonfijte tomaten op de bbq
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in hoofdgerecht, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Schaal- en schelpdieren
- 0

De feestdagen komen eraan maar dat wil echter niet zeggen dat je de BBQ aan de kant moet zetten! Hier vind je het ideale recept om stijlvol indruk te maken op jouw gasten. Kreeft met gekonfijte tomaten op de BBQ.
Daar gaan je gasten vast van watertanden.
Kreeft met gekonfijte tomaten op de BBQ
Ingrediënten voor 2 kreeften
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ |
|
|
Techniek
|
Stap 1:
Kook de kreeften 1 minuut in kokend water zodat ze dood zijn. Breek de scharen van de kreeft. Snijd ze in 2 door je mes met de punt aan het begin van de kop te plaatsen.
We snijden altijd eerst de kop door en dan pas de staart. Verwijder nu nog de maag en het darmkanaal. Neem de scharen en plooi de arm tegen de schaar zodat deze stabiel blijft liggen.
Snijd de arm in, plooi de schaar nu terug normaal en breek met de hand het kleine deel van de schaar los.
Plaats de schaar in de lengte terug op de plank en hak nu met de achterkant van je mes in de schaar en maak een draaiende beweging zodat de schaar
openbreekt.
Gril de kreeft direct 1 x 1min. Plaats de kreeft nu in de skillet of gietijzeren pan.
Stap 2:
Verdeel nu grove julienne van de tomaat over de kreeft samen met de plakjes look. Kruid het geheel af met peper en zout. Rol de kruiden op en snijd ze fijn in reepjes. Verdeel ook deze over de kreeft.
Stap 3:
Snijd de boter in plakken van 1 cm en verdeel deze over de kreeft. Dit gaat ervoor zorgen dan ze niet uitdroogt en sappig blijft. Laat de kreeft nu een 12 min tot 14 min. indirect garen op 180°C tot 200°C.
Na 5 min. oversaus je de kreeft met de gesmolten boter.
Let goed op! De boter mag enkel smelten en niet kleuren. Als de boter begint de kleuren, blus deze dan af met een scheutje water of wijn.
Smakelijk!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...