Kruimeldeegtaartje met lemon curd, rabarber en aardbei
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in dessert, indirect garen
- 0

Aardbeien behoren tot de meest populaire fruitsoorten. We gaan ze marineren en serveren op een compote van rabarber en frambozen, samen met een smeuïge lemon curd, en samen vormen in een kruimeldeeg tot een lekker taartje
let's go!
Kruimeldeegtaartje met lemon curd, rabarber en aardbeien
Ingrediënten voor 4 personen
Voor het kruimeldeeg
Voor de lemoncurd
|
Voor de rabarbercompote
Voor de afwerking
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ
|
Techniek
|
Kruimeldeeg
Doe de bloem in een mengkom van de Kenwood, rasp de zeste van de limoen erin, voeg de suiker, boter, zout en eieren toe en kneed tot een homogeen deeg. Verpak het in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Breng ondertussen je BBQ naar een indirecte hitte van 220°C. Rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm en druk er cirkels uit met behulp van een vorm. Vet de vormpjes goed in met wat boter of olie en bekleed ze met een laagje deeg. Prik er enkele gaatjes in en bak de bodems 10-15 minuten gaar tot ze goudbruin zijn.
Rabarber compote
Snijd de rabarber in kleine stukjes. Smelt wat boter in een pannetje of skillet, voeg de rabarber en frambozen toe, bestrooi met de suiker en pers hier een sinaasappel boven uit. Laat dit nu rustig indikken tot de gewenste dikte. Zodra de compote de gewenste dikte heeft bereikt, kun je deze gemakkelijk bewaren in een confituur- of weckpot.
Lemoncurd
Verwarm de melk en de suiker au bain-marie.Los de maizena op in de room en voeg deze toe. Laat het mengsel indikken en verlaag het vuur. Voeg de zeste van de citroen en het sap toe en roer goed door. Voeg nu de eidooiers toe en laat het geheel nog even lichtjes indikken.
Opbouw van het taartje
Plaats in elk vormpje wat rabarbercompote en bedek dit met de lemoncurd. Bak ze nu nog ongeveer 5 minuten op een indirecte BBQ op 220°C.
Gemarineerde aardbeien
Snijd de aardbeien in vieren of in schijfjes, rasp er de zeste en het sap van een limoen overheen. Hak de munt fijn en meng deze ook door de aardbeien. Als je wilt experimenteren, kun je ook wat basilicum toevoegen. Verdeel de aardbeien over de taartjes en werk ze eventueel af met wat gemalen zwarte peper.
Serveertip
Serveer wat verse slagroom of vanille-ijs bij de taartjes indien gewenst.
Tip: Dit dessert kan je gemakkelijk voorbereiden door het deeg, compote de dag ervoor te bereiden zodat je het dessert enkel hoeft af te werken als je gasten ter plaatse zijn.
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...