Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Kruimeldeegtaartje met lemon curd, rabarber en aardbei

Kruimeldeegtaartje met lemon curd, rabarber en aardbei

Aardbeien behoren tot de meest populaire fruitsoorten. We gaan ze marineren en serveren op een compote van rabarber en frambozen, samen met een smeuïge lemon curd, en samen vormen in een kruimeldeeg tot een lekker taartje

let's go!

Kruimeldeegtaartje met lemon curd, rabarber en aardbeien  

Ingrediënten voor 4 personen

 

Voor het kruimeldeeg

  • 1 bio eieren
  • 90g suiker
  • 10g vanillesuiker
  • Snuifje zeezout
  • 260g bloem
  • 1 limoen
  • 100g boter

 

Voor de lemoncurd

  • 3 boieidooiers
  • 80ml sap van citroen
  • 90g suiker
  • 10g vanillesuiker
  • 20g Maizena
  • 45g boter
  • 30ml room
  • 150ml melk

Voor de rabarbercompote

  • 500g rabarber
  • 1 sinaasappel
  • 90g suiker
  • 10g vanillesuiker
  • 100g frambozen

 

Voor de afwerking

  • 1 bakje aardbeien
  • Verse munt
  • 1 limoen

 

Materiaal
  • kenwood
  • mengkommen
  • weegschaal
  • skillet
  • bakvorm
  • bakpapier
  • Klopper
  • Palletmes
  • vuurtje
  • Bain marie voor de lemoncurd
  • Bakvormpjes
  • Deegrol
  • Ronde steekvormen
Materiaal BBQ

 

Techniek

  • Indirect & direct garen
  • Warm roken
 


 

Kruimeldeeg

Doe de bloem in een mengkom van de Kenwood, rasp de zeste van de limoen erin, voeg de suiker, boter, zout en eieren toe en kneed tot een homogeen deeg. Verpak het in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Breng ondertussen je BBQ naar een indirecte hitte van 220°C. Rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm en druk er cirkels uit met behulp van een vorm. Vet de vormpjes goed in met wat boter of olie en bekleed ze met een laagje deeg. Prik er enkele gaatjes in en bak de bodems 10-15 minuten gaar tot ze goudbruin zijn.

 

 

Rabarber compote

Snijd de rabarber in kleine stukjes. Smelt wat boter in een pannetje of skillet, voeg de rabarber en frambozen toe, bestrooi met de suiker en pers hier een sinaasappel boven uit. Laat dit nu rustig indikken tot de gewenste dikte. Zodra de compote de gewenste dikte heeft bereikt, kun je deze gemakkelijk bewaren in een confituur- of weckpot.

 

 

Lemoncurd

Verwarm de melk en de suiker au bain-marie.Los de maizena op in de room en voeg deze toe. Laat het mengsel indikken en verlaag het vuur. Voeg de zeste van de citroen en het sap toe en roer goed door. Voeg nu de eidooiers toe en laat het geheel nog even lichtjes indikken.

 

 

Opbouw van het taartje

Plaats in elk vormpje wat rabarbercompote en bedek dit met de lemoncurd. Bak ze nu nog ongeveer 5 minuten op een indirecte BBQ op 220°C.

 

 

Gemarineerde aardbeien

Snijd de aardbeien in vieren of in schijfjes, rasp er de zeste en het sap van een limoen overheen. Hak de munt fijn en meng deze ook door de aardbeien. Als je wilt experimenteren, kun je ook wat basilicum toevoegen. Verdeel de aardbeien over de taartjes en werk ze eventueel af met wat gemalen zwarte peper.

 

Serveertip

Serveer wat verse slagroom of vanille-ijs bij de taartjes indien gewenst.

 

Tip: Dit dessert kan je gemakkelijk voorbereiden door het deeg, compote de dag ervoor te bereiden zodat je het dessert enkel hoeft af te werken als je gasten ter plaatse zijn.

 

Laat het smaken!

 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.