Meringue BBQ-gebakjes
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in dessert, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Veggie
- 0

Op zoek naar een fenomenaal dessert? Zoek niet verder! Voor dit gebak zullen de mensen staan popelen rond de BBQ. Een krokante bodem, met een heerlijk zachte binnenkant van ijs en rood fruit, omhuld door gebakken merengue. Moet ik meer zeggen? ;) Ontdek snel hoe je dit thuis klaarmaakt!
Merengue BBQ-gebakje met vanilleijs
Ingrediënten voor 4 personen:
Bodem:
|
Vulling:
|
Eiwitschuim:
|
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ |
Techniek
|
|
Bodem
Klop de eieren, kaneel en de suiker op in de kenwood tot een witte massa. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg deze al roerend toe bij de bloem.
Hak de noten, pruimen en bessen fijn en roer deze onder het beslag. Stort het beslag uit in een boterpapiertje in een drippan of bakvorm en bak de bodem 25min. gaar op een indirecte opstelling van 200°C. Als de koek gebakken is, haal je deze direct uit de vorm en laat je hem afkoelen op een rooster.
Tip: Hou je meer van een grote taart? Steek de bodempjes dan niet uit en behoud de originele bodem en bedek deze. Je zal de taart dan een dikken10 minuutjes moeten laten kleuren.
Saus
Warm het fruit op in een steelpannetje met de suiker en laat pruttelen tot een saus. Werk het af met gehakte munt en laat afkoelen.
Opbouw
Steek nu de vormpjes uit de bodem met de steekvormpjes en plaats het ijsvormpje erop. Vul dit vormpje met 1,5 ijsbol en strijk het mooi gelijk af. Verwijder het vormpje en plaats wat rood fruit op het ijs zonder al te veel vocht en plaats dit 10 min. in de vriezer.
Klop nu het eiwit, bloemsuiker en maizena op in de kenwood tot een luchtige massa die je boven je hoofd kan houden.
Verdeel tenslotte het schuim in een spuitzak en spuit dit rond de gebakjes.
Bakken maar
Bak de gebakjes 6-7 min. op 220°C op een indirecte BBQ of tot de gebakjes mooi gekleurd zijn. Het eiwitschuim zal ervoor zorgen dat het ijs niet zal smelten. Serveer het samen met de rode vruchtensaus en geniet van een warm/koud kerstgebak.
Smakelijk!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...