Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Oester op mediterraanse wijze

Oester op mediterraanse wijze

Mag het eens wat meer zijn? Pak uit bij je gasten met deze heerlijke oester op mediterraanse wijze. Je kan deze oester serveren als een voorgerecht of als hapje. Genieten maar!

Oester op mediterraanse wijze 

Ingrediënten voor 6 oester

 

 

  • 6 Grevelingen oester
  • 1 eetl. Olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 bussel platte peterselie 
  • 50g Pecorino 
  • citroensap van 1/2de citroen
 

 

 

Materiaal

  • grof zeezout
  • aluminiumfolie
  • keukenlepels

Materiaal BBQ

 

 

 

Techniek

  • Direct grillen 

 

 

Stap 1:

 

Open de oester met een ijzeren handschoen of een opgevouwen handdoek.

Maak de oester los van de schelp en verwijder kleine stukjes schelp.

Plaats de oester op dubbel gevouwen aluminiumfolie.

 

 

Stap 2:

Rasp de look en kaas. Vermeng deze met de olijfolie en kruid met peper. 

Snij de platte peterselie en meng deze samen met het citroensap onder het kaasmengsel. 

 

Stap 3:

Bestrijk de oester met het mengsel en gaar direct 2 min. op 200°.

Dresseer met grof zeezout 

 

 

Smakelijk!

 

Chef Rogier 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.