Oester op Vlaamse wijze
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in Direct garen, hapje, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Schaal- en schelpdieren, voorgerecht
- 0

Mag het eens wat meer zijn? Pak uit bij je gasten met deze heerlijke oester op Vlaamse wijze. Je kan deze oester serveren als zowel een voorgerecht of als hapje. Genieten maar!
Oester op Vlaamse wijze
Ingrediënten voor 1 oester
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ |
|
|
Techniek
|
Stap 1:
Open de oester met een ijzeren handschoen of een opgevouwen handdoek.
Maak de oester los van de schelp en verwijder kleine stukjes schelp.
Plaats de oester op dubbel gevouwen aluminiumfolie.
Stap 2:
Smelt de geklaarde boter samen met de sjalot op de kamado op een zacht vuur. Je kan hiervoor ook gerookte boter gebruiken.
Als de boter gesmolten is, voeg je de hazelnoot en dragon toe. Kruid af met peper.
Blus achteraf het geheel met vers citroensap.
Stap 3:
Oversaus de oester.
Gril de oester 2 minuten direct op 200°.
Smakelijk!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...