Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Oester op Vlaamse wijze

Oester op Vlaamse wijze

Mag het eens wat meer zijn? Pak uit bij je gasten met deze heerlijke oester op Vlaamse wijze. Je kan deze oester serveren als zowel een voorgerecht of als hapje. Genieten maar!

Oester op Vlaamse wijze 

 

Ingrediënten voor 1 oester

 

 

  • 6 Grevelingen oesters
  • 100g geklaarde boter
  • 1 sjalot
  • 5g Hazelnoten
  • 1 bussel dragon
  • Sap van 1/2de citroen
  • 15g kappertjes 
 

 

 

Materiaal

  • grof zeezout
  • aluminiumfolie
  • keukenlepels
  • vijzel

Materiaal BBQ

 

 

 

Techniek

  • Direct grillen 

 

 

Stap 1:

 

Open de oester met een ijzeren handschoen of een opgevouwen handdoek.

Maak de oester los van de schelp en verwijder kleine stukjes schelp.

Plaats de oester op dubbel gevouwen aluminiumfolie.

 

 

Stap 2:

 

Smelt de geklaarde boter samen met de sjalot op de kamado op een zacht vuur. Je kan hiervoor ook gerookte boter gebruiken. 

Als de boter gesmolten is, voeg je de hazelnoot en dragon toe. Kruid af met peper. 

Blus achteraf het geheel met vers citroensap. 

 

Stap 3:


Oversaus de oester. 


Gril de oester 2 minuten direct op 200°. 

 

 

 

Smakelijk!

 

Chef Rogier 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.