Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Oester op oosterse wijze

Oester op oosterse wijze

Mag het eens wat meer zijn? Pak uit bij je gasten met deze heerlijke oester op oosterse wijze. Je kan deze oester serveren als zowel een voorgerecht of als hapje. Genieten maar!

Oester op oosterse wijze 

Ingrediënten voor 6 oester

 

 

  • 6 Grevelingen oester
  • 100g zeewiersalade Wakame
  • 1 Spaanse chilipeper 
  • 1 eetl. geroosterde sesamolie
  • 1 eetl. rijstazijn
  • 1 thl. sesamzaad
  • 20g geroosterde panco
 

 

 

Materiaal

  • grof zeezout
  • aluminiumfolie
  • keukenlepels

Materiaal BBQ

 

 

 

Techniek

  • Direct grillen 

 

 

Stap 1:

 

Open de oester met een ijzeren handschoen of een opgevouwen handdoek.

Maak de oester los van de schelp en verwijder kleine stukjes schelp.

Plaats de oester op dubbel gevouwen aluminiumfolie.

 

 

Stap 2:


Plaats de wakame en de chili op de oester. 

Bedruip het geheel met de olie en azijn. 

 

 

Stap 3:


Overstrooi het geheel met de gedroogde panco. 

 

 

Stap 4:


Gril de oester 2 minuten direct op 200°. 

Dresseer met grof zeezout. 

 

 

Smakelijk!

 

Chef Rogier 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.