Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Plaatpizza

Plaatpizza

Een plaatpizza maken & beleggen is een leuke familieactiviteit. Laat je creativiteit (en die van je kids) de vrije loop en geniet van een heerlijk eindresultaat. Deze pizza wordt volgens de directe methode gemaakt en kan worden bereid in je kamado BBQ of pizzaoven. Geniet ervan!

Plaatpizza

Ingrediënten voor 4 personen:

 

  • 00 Bloem 500g
  • Droge instant gist 2g
  • Water 350g (70% hydratatie)
  • Zeezout 11g
  • Olijfolie 25g
 
   

 

 

Materiaal

  • Mengkom
  • Vochtige doek
  • Lepels
  • Handschoenen
  • Timer
  • Deegkratten
  • Deegkrabber
  • Bakplaat

 

Tip: gebruik best altijd kunstof om het deeg in te behandelen. Metalen materialen geven oxidatie. Je kan dit voorkomen door het te bestuiven met bloem maar kunstof is beter. Ook voor werkbladen heeft een stenen of houten werkblad de voorkeur op inox.

Materiaal BBQ

 

Materiaal pizzaoven

 

 

Stap 1: 

Weeg alle ingrediënten af en zet ze klaar.

 

Stap 2: 

Strooi de bloem uit in een mengkom.

Vervolgens gaan we ventileren. Voeg de gist toe en meng er met de hand gedurende 15 sec. lucht onder.

 

Stap 3: 

Voeg het water toe, vanaf dit moment begint de 1ste fase van het kneedproces.

Als het water is geabsorbeerd en je deeg nog openstaat, voeg je het zout toe. Het deeg heeft dan ongeveer een temperatuur van 19°C.

Als het zout is geabsorbeerd, voeg je de olijfolie toe en kneed je het deeg tot een homogene massa en een temperatuur van 23°C - 25°C.

 

Stap 4: 

Rol het deeg tot een bol. Dek het deeg af met een schone vochtige keukenhanddoek in een ingevette bak en laat het afhankelijk van de w-waarde van de bloem rijpen op 4°C in de frigo.

 

Stap 5: 

Na de rijping is het tijd voor het vormen. Haal het deeg uit de bak en verdeel het op basis van de grote van je bakplaat. Hiervoor gebruiken we een gemakkelijke formule: De lengte van je plaat x de breedte / 2. Het resultaat zijn het aantal te gebruiken grammen.

 

Stap 6:

Als je deeg is verdeeld, plaats je het in de ingevette platen en laat je het deeg 6u afgedekt rusten.

 

Stap 7: 

Als het deeg klaar is om te bewerken, rek je het uit door aan tegenovergestelde zijden het deeg langs onder naar de hoeken en zijkanten te trekken.

Als het deeg mooi is verdeeld, kan je het lichtbruin voorbakken op 320°C.

 

Stap 8: 

Een plaatpizza bakken we altijd 5 min. voor met de saus om ons te verzekeren van een gare bodem waar de garnituren niet van verbanden.

 

Tip: Wil je de plaatpizza de dag zelf eten, laat het dan 4u rijzen in bulk op kamertemperatuur 21°c-25°c en gebruik water van 30-35°c. Voor een lange rijping, gebruik de watertemperatuur formule.

 

Stap 8: 

Beleg je pizza met mozzarella en werk af met ingrediënten die je lekker vindt! Mijn advies? Probeer eens een pizza met geroosterde groenten!

 

 

Buon appetito! 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.