Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Pumpkin spiced bbq cocktail

Pumpkin spiced bbq cocktail

Duik in de herfst met onze BBQ-geroosterde pompoencocktail. Gemengd met een aromatische kruidensiroop en afgewerkt met een vleugje rum. Het ultieme drankje voor knusse avonden

Pumkin spiced bbq cocktail

Ingrediënten voor 2 personen

 

Voor de pompoenpuree

  • 1 kleine soeppompoen
  • 1 dikke wortel 

 

Voor de siroop

  • 700g water
  • 500g suiker
  • 2 steranijs
  • 1 stuk gember 
  • 3 kaneelstokken 
  • 5 kruidnagels
  • 1 rookchunk van kersenhout (optinoeel)

Voor de cocktail

  • 4cl vers citroensap
  • 2 eieren
  • cherry bitter
  • 8cl bruine spiced rum

 

Voor de afwerking 

  • tijm
  • gedroogde pompoen, zeste van citroen of sinaasappel,...
  • kaneelpoeder

 
 

Materiaal Kamado

 

Techniek

  • Indirect garen op de baking stone
 

 

WERKWIJZE

 

 

Pompoenpuree:

Breng je BBQ naar een directe hitte van 250°C en rooster de pompoen rondom tot hij volledig zwart en gaar is. Dit neemt ongeveer 1 uur in beslag. Tijd genoeg dus voor de rest ;-).

 

 

Siroop:

Zet een gietijzeren pannetje op je BBQ en rooster alle droge kruiden zodat hun aroma goed vrijkomt. Snijd de gember in schijfjes en breng alles samen met het water aan de kook. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Je zal dan ongeveer 500g water overhouden. Voeg dan de suiker toe en los deze op in het water-kruidenmengsel zodat je siroop de juiste verhouding van 1 op 1 behoudt. Als je de suiker direct zou mengen met het water, gaat deze inkoken waardoor je eindresultaat te zoet wordt. Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur. Deze siroop is gemakkelijk 4 weken houdbaar. Hou je van een extra roksmaak kan je deze siroop nog een 10 minuten roken met 1 rookchunk van kersenhout. 

 

 

Pompoensiroop:

Meng 100g pompoenpuree met 200g van je kruidensiroop zodat je een mooie oranje vloeibare substantie krijgt. Ook dit mengsel kun je gemakkelijk enkele weken bewaren, bij voorkeur in de koelkast.

 

 

Shaken:

Koel je glazen goed voor met ijsblokjes. Voeg nu per cocktail die je gaat maken 2cl pompoensiroop, 4cl bruine rum, 2cl citroensap en 1 eiwit toe. Shake dit enkele seconden stevig in de shaker. Voeg dan ijsblokjes toe tot de shaker goed gevuld is en shake opnieuw stevig zodat je cocktail goed koud wordt. We shaken altijd eerst zonder ijs, zo krijg je een mooier opgeklopt eiwit en is er minder smeltwater aanwezig in de cocktail.

 

 

Afwerking:

Verwijder het ijs uit de glazen en vul ze opnieuw met vers ijs. Verdeel de cocktail over de glazen. Als je voldoende hebt geshaked, zal je een mooie witte schuimlaag krijgen. Werk het geheel af met wat kaneelpoeder, tijm en gedroogde pompoen of één van de drie. Doe vooral wat jij het mooiste vindt, maar laat het vooral smaken ;-). Ook de zeste van citroen of sinaas zouden perfect kunnen om deze cocktail af te werken. 

 

Laat het smaken!

 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.