Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Pumpkin spiced bbq mocktail

Pumpkin spiced bbq mocktail

Ontwaak je smaakpapillen met de ultieme bbq-herfstmocktail! Laat je verleiden door de rijke smaken van gegrilde pompoen, verweven met specerijen en citroen, en bekroond met een vleugje kaneel en tijm. Wie zei dat je alcohol nodig had voor een luxueuze drinkervaring?

Pumkin spiced bbq mocktail

Ingrediënten voor 2 personen

 

Gegrilde pompoenbasis

  • 1 kleine soeppompoen
  • 1 dikke wortel 

 

Aromatische Kruidendruppel

  • 700g water
  • 500g suiker
  • 2 steranijs
  • 1 stuk gember 
  • 3 kaneelstokken 
  • 5 kruidnagels
  • 1 rookchunk van kersenhout (optinoeel)

Voor de mocktail

  • 4cl vers citroensap
  • 20cl gingerbeer

 

Voor de afwerking 

  • tijm
  • gedroogde pompoen, zeste van citroen of sinaasappel,...
  • kaneelpoeder

 
 

Materiaal Kamado

 

Techniek

  • Indirect garen op de baking stone
 

 

WERKWIJZE

 

 

Gegrilde Pompoenbasis:

  1. Verwarm je grill voor op hoge temperatuur, rond de 250°C.
  2. Plaats de pompoen op het rooster en laat hem grillen tot de buitenkant een mooie gebrande kleur heeft en hij vanbinnen zacht is (circa 1 uur).

 

 

Aromatische Kruidendruppel:

  1. In een hittebestendige pan op de grill, lichtjes droge kruiden roosteren tot ze geurig zijn.
  2. Voeg in plakjes gesneden gember toe en water, en laat dit mengsel sudderen tot het is gereduceerd tot ongeveer 500g.
  3. Voeg suiker toe tot het volledig is opgelost en laat afkoelen. Deze siroop behoudt zijn frisheid tot 4 weken.
  4. Hou je van een extra rooktoets rook deze siroop da 10 tot 15 min. op 150°C indirect

 

 

Gouden Pompoendrank:

  1. Combineer 100g van de gegrilde pompoenbasis met 200g aromatische kruidendruppel. Meng goed en bewaar gekoeld.

 

 

De Verfijnde Mix:

  1. Koel je cocktailglas voor met ijs. Voor elke cocktail, meng 4cl van de gouden pompoendrank, 2cl vers citroensap. Shake eerst zonder ijs.

 

 

Glamoureuze Touch:

  1. Verwijder het ijs uit het voorgekoelde glas en giet de verfijnde mix over vers ijs. Top af met gingerbeer en garneer met een snufje kaneel, een takje tijm en eventueel gedroogde pompoenstukjes.

 

Laat het smaken!

 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.