Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Schnitzel met kruidensalade

Schnitzel met kruidensalade

Na onze jaarlijks stop in Zwitserland op weg naar Italië, leek het me wel eens leuk een echte klassieker van de bergen op de bbq te bereiden. Een heerlijke malse schnitzel met kruidensalade als kwinkslag naar de alpenbloemen valleien en de heerlijke kruiden in onze panko zullen je doen denken aan de ricolasnoepjes ;-) . Deze dagelijkse kost is heerlijk en gemakkelijk te bereiden. Een verrassing voor iedereen.

Schnitzel met kruidensalade 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de schnitzels

  • 4 spieringkoteletten (duroc d'olive of Iberico) van 150g dun gesneden 
  • 100g panko (japans paneermeel)
  • 2 bio eieren 
  • 50g bloem
  • 100g hoeveboter 
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 thl. venkelzaad
  • 1 thl. zwarte peper
  • 2 thl. zeezout
  • 1 stuk steranijs

 Voor de salade 

  • 1 stengel venkelkruid of dille
  • 4 blaren verse hibiscus
  • 1 bussel munt
  • 1 bussel verse peterselie 
  • 1 schaaltje viooltjes of andere bloemen van de streek 
  • 1 citroen

 

 

Materiaal

  • 3 schaaltjes om te paneren 
  • vershoudfolie
  • steelpan of keukenhamer 
  • rookchips beuk, steeneik of olijf (optioneel)
  • vijzel

Materiaal BBQ

 

Techniek

Direct garen

 

Stap 1:

Breng je bbq naar 250°C indirect met het gietijzeren rooster. 

Laat het vlees minstens 30min op kamertemperatuur komen. Plaats het vervolgens op en onder een stukje vershoudfolie op je snijplank en klop het vlees plat met een steelpan, keukenhamer of deegrol. 

 

Stap 2:

Als je bbq de juiste temperatuur heeft, plaats je de skillet erop en rooster je het venkelzaad, peper, en steranijs zodat de aroma's goed vrijkomen. Let goed op dat ze niet verbranden dit kan heel snel gaan! Plet daarna de kruiden fijn in een vijzel en meng ze naargelang je smaak onder de panko. 

Pluk alle kruiden fijn en leg in ijswater, behalve het hibiscusblad, dit laten we heel. Al deze kruiden staan in onze tuin. Moest je dit niet hebben, vind je vast wel genoeg eetbare bloemen & kruiden in de winkel. 

 

Stap 3:

Plaats nu de 3 schaaltjes voor je om het vlees te paneren en vul het 1ste met de bloem, het 2de met losgeklopte eieren en het 3de met de gekruide panko. Kruid de spieringkoteletten goed af met peper en zout en paneer ze door ze te wentelen in de bloem, ei en panko. 

 

Stap 4:

Als je van rooksmaakhout kan je nu de geweekte rookchips toevoegen. Plaats dan de skillet nu terug op de bbq en smelt er een flinke klont boter in. Sluit je bbq tot de boter een hazelnootkleur heeft en bak dan je schnitzels 2 min. aan elke kant mooi goudbruin. Laat ze nog 2 min afgedekt rusten. Nu heb je de tijd om de kruidensalade af te kruiden met olijfolie, peper en zout en de citroen in partjes te snijden. 

 

Stap 5:

Dresseer de schnitzel op een bord en plaats het hibiscus blad erop. Werk af met de salade en de citroen. Als bijgerechten kan je hier van alles voorzien: van puree tot gepofte aardappel, al forno,....


Laat het smaken! 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.