Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Smoink burgers

Smoink burgers

Ben je fan van Moink Balls, maar heb je liever een hoofdgerecht in plaats van aperitiefhapjes? Smoink Burgers brengen je de het beste van beide werelden. Ontdek hieronder hoe je aan de slag gaat!

Smoink burgers met gerookt spek en cheddar kaas

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Ingrediënten burgers

  • 500g rundsgehakt
  • 1 ei
  • 50g kruidenpaneermeel
  • 35g geraspte parmezaanse kaas
  • 5g gedroogde peterselie
  • 1 tl oregano
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 tl zeezout

Ingrediënten afwerking 

  • 4 burgerbroodjes
  • 4 sneetjes cheddarkaas
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 4 blaadjes kropsla
  • 8 schijfjes tomaat
  • 1 flesje burgersaus
  • 1 potje gedroogde uitjes
  • 4 plakjes zoetzure augurkplakjes

 

 Speciale voedingsinformatie

Dit gerecht bevat ei, kaas en andere dierlijke
producten en is daardoor niet geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen met lactose-intolerantie.

 

 

 

 

 

 

Materiaal

  • Mengkom
  • Theelepel
  • Weegschaal
  • Handschoenen
  • Bakpapier
  • Braadpan

Materiaal BBQ

 

Techniek

Direct grillen

 

Stap 1: 

Meng alle ingrediënten voor de burgers in een mengkom.

TIP: De voorbereiding in stap 1 - 3 kan je al doen alvorens je gasten aankomen.

 

Stap 2:

Verdeel het mengsel in gelijke delen (± 70g / deel).
Rol ieder deel tot een balletje en bewaar in de koelkast in vershoudfolie.

 

Stap 3: 

Snij de sneetjes cheddar diagonaal door zodat je 4 driehoekjes per sneetje krijgt. Leg ze per 2 op een velletje bakpapier en bewaar in de koelkast.

 

Stap 4: 

Verwarm de kamado tot 100 °C en leg dan op de ene helft de speksteen, en op de andere helft een half grillrooster.
Laat de temperatuur verder oplopen en stabiliseer op 180 °C. Vet de speksteen in met vetstof.

 

Stap 5: 

Leg de balletjes gehakt op een velletje bakpapier.
Neem een tweede velletje bakpapier en een pan en druk de balletjes plat tot burgers van ongeveer 1 cm dik.

 

Stap 6: 

Snij de Gourmet Burger Broodjes open en leg ze met de gesneden kant naar beneden op het grillrooster.
Leg 4 sneetjes ontbijtspek op de speksteen en leg 4 burgers op de speksteen en laat 2 minuten bakken. Draai de burgers en leg cheddarkaas op iedere burger en laat nogmaals 2 minuten bakken.
Sluit tussendoor steeds het deksel.

 

Opgelet:
Nu gebeurt alles tegelijktijdig! We maken 2 Smoink Burgers per keer.

 

Geen vlak kookoppervlak? Leg de burgers rechtstreeks op de grill maar wees extra voorzichtig bij het draaien want de burgers zijn heel dun!

 

Stap 7: 

Leg de onderzijde van de broodjes op een bord.
Stapel 2 burgers met kaas op elkaar en beleg met:


• 2 sneetjes ontbijtspek
• 1 blad sla
• 2 schijfjes tomaat
• Burgersaus
• Gedroogde uitjes
• 1 plakje augurk

 

Plaats de bovenkant van het broodje op de burger en doorprik met een houten prikker of satéstokje om alles bij elkaar te houden.

 

Smakelijk!

Jeroen De Moor, 2e plaats in de 'BBQ met Rogier receptenwedstrijd', mei 2022.

 

 

PS: als je dit lekker vindt, probeer dan zeker ook deze moink balls als apertitiefhapje op je volgende BBQ-gelegenheid!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.