Steak tartaar met gerookte eidooier
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in hoofdgerecht, indirect garen, kamado bbq, low & slow, Roken, rund, Vlees, voorgerecht
- 0

Steak tartaar een heerlijke klassieker voor de echte carnivoren. Je geeft op 5 min. een heerlijk rook/bbq aroma aan je gerecht zonder dat je vb. het vlees langere tijd koud moet laten roken.
Steak tartaar met gerookte eidooier
Bij voorkeur snijd je het vlees best a la minute voor de gasten, zo kunnen zij mee genieten van jouw bereidingen en zorg je dadelijk voor wat beleving. Speel je liever op save laat dan je slager het vlees in kleine stukjes snijden. Kies hier niet voor gemalen vlees, een steak tartaar moet met de hand gesneden worden in kleine stukjes. Gemalen rundvlees gebruiken we voor preparé of een spread.
Je kiest ook best voor een mager niet al de duur stuk, doordat je het klein gaat snijden hoeft het stuk niet boter mals te zijn.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de steak tartaar
|
Voor de gerookte eidooier
|
Materiaal
|
Materiaal
|
|
|
Techniek
|
Bereiding Steak tartaar
Stap 1:
Snijd het vlees in kleine blokjes
Snijd de peterselie, sjalot en pijpajuin fijn & voeg alle kruiden en de kappertjes aan het vlees toe
Meng de sojasaus met de sesamolie
Meng het geheel met de saus, proef even en kruid indien nodig nog verder af met peper & zout.
Stap 2:
Breng BBQ naar 90°c indirect
Doe een beetje bouillon in een kommetje en scheid de dooier van het eiwit
Doe dooier in het kommetje met de gevogeltebouillon
Rook gedurende 2 -5min. op 90°c, indien niet genoeg rooksmaak kan je de rooktijd nog enkele minuten verhogen. Let wel op dat de dooier niet begint te garen.
Laat de dooier nu minstens 10 min. afkoelen en trekken in de bouillon.
Doe de tartaar in de gewenste vorm, bij voorkeur een cilinder en werk af met sesam, de gerookte eidooier, de radijzen appelkappers en de mosterdsalade.
Laat het smaken!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...