Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Tajine van kip

Tajine van kip

Wat krijg je als je de warme smaken uit de Marokkaanse keuken mengt met onze lokale lekkernijen? Een heerlijke tajine! Het malse vlees van de kip komt perfect tot zijn recht in dit stoofpotje en de BBQ geeft een extra twist aan het geheel. Probeer het zelf uit dankzij het recept hieronder.

Tajine van kip met venkel, olijven en citroen

 

Ingrediënten:

 

  • 6 ontbeende kippendijen met vel 
  • Een ui
  • Venkel
  • 20g koriander
  • Een bussel peterselie
  • Een citroen
  • 7g gemalen komijnzaad
  • Verse gember
  • 5 gr hele safraandraadjes
  • 7g kaneel 
  • 10g kurkumapoeder
  • 100g groene olijven met look 
  • 250 ml kippenbouillon 
  • 180g kikkererwten
  • 18g pezo 
  • 18g vers geperste knoflook

 

 

 

 

 

 

Materiaal

  • Lepels

Materiaal BBQ

 

Techniek

Indirect en direct grillen

 

Stap 1:

Verwarm je Kamado naar 180°c-200°c en snijd ondertussen de ui en venkel in stukken van 1,5 tot 2 cm. Snijd alsook de citroen in schijven van 0,5cm. Tot slot hak je de koriander en de peterselie. Maar! Deze hoeven niet te fijn gesneden te worden.

 

Stap 2:

Plaats de cast iron skillet of de onderkant van een tajine direct op de egg en voeg wat olijfolie toe. Bak vervolgens de kippendijen aan beide kanten en neem ze uit de skillet of tajine wanneer ze er goudbruin zijn. Je kan de kip ook direct op het gietijzeren rooster grillen.

 

Stap 3:

Plaats nu de conveggtor in je kamado en maak hem klaar om indirect te garen.

Plaats je skillet of tajine terug in je kamado en voeg indien nodig wat extra olie toe en stoof de uien en venkel glazig aan in de skillet of tajine.

Voeg alle kruiden toe (behalve de koriander, peterselie en kikkererwten) tot ze mooi gemengd zijn. Leg de gebakken kip op de groenten en blus het geheel af met water en bouillon.

 

Stap 4: 

Bedek de kip met de schijfjes citroen en laat het geheel 30 tot 45min. indirect garen op 180°c-200°c. Werk het geheel af met de gesneden koriander en peterselie.

 

 

Laat het smaken! 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.