Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Babaganoush op de BBQ

Babaganoush op de BBQ

Babaganoush is een recept uit het Midden-Oosten waarbij we een dip maken van aubergines. Ideaal als hapje of dipsaus bij de apero. Anders dan bij andere gerechten, gaan we hier de groenten echt tussen de kolen garen. Spannend dus!

Babaganoush: een heerlijke BBQ-dip op basis van aubergines 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de babaganoush:

  • Aubergine 2 stuks
  • Knoflook 1/2e bol
  • Tahin (sesampasta) 1 eetl.
  • Gerookt paprika poeder 1 thl.
  • Komijn 1 thl.
  • Peper & zout naar smaak
  • Olijfolie

 

 

Voor de afwerking:

  • Granaatappel pitjes 1 eetlepel
  • Paprikapoeder 1 thl.
  • Verse munt 1 takje

 

 

 

Materiaal

  • Mixer
  • Aluminiumfolie
  • Lepels
  • Handschoenen

Materiaal BBQ

 

Techniek

Garen in het vuur

 

 

Dit is een gerecht dat we ook klaarmaken in onze Open Fire workshop. Vuurschaal BBQ’s zijn hier ideaal voor! Tip: serveer het samen met flatbreads

 

Stap 1:

Rooster de aubergine en look zwart tussen de kolen of op een gril net boven de kolen. Draai de aubergine voldoende zodat de kern niet verbrandt.

 

Je kan er ook voor kiezen om je aubergine in te pakken in folie zo krijg je een mildere bbq smaak.

 

 

Stap 2:

Als de aubergines gaar zijn laat je ze 15min. afgedekt rusten, dit doen we om het pellen te vergemakkelijken.

 

 

Stap 3:

Verwijder het verbrandde vel zodat alleen nog het vruchtvlees overblijft, pers hier de gebrande look in en prak dit met een vork of mix het fijn in een cutter.

 

 

Stap 4: 

Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, komijn, tahin, peper, zout en olijfolie.

 

 

Stap 5: 

Serveer in een kommetje en werk het geheel af met de granaatappelpitjes en verse munt.

 

 

Laat het smaken! 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.