Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Luchtige flatbreads

Luchtige flatbreads

Flatbread is een soort ongerezen brood dat je gemakkelijk op de BBQ kan klaarmaken met slechts enkele ingrediënten. Bovendien kan je het bij tal van gerechten serveren. Denk aan kebab of geroosterde groenten. Maar ook bij fajita's kan je flatbread bijvoorbeeld perfect gebruiken als alternatief voor wraps! Lekker inzetbaar, dus. In onderstaand recept leg ik uit hoe je te werk gaat om platbrood te maken met behulp van je kamado barbecuetoestel.

Zelf flat bread maken

 

Ingrediënten:

  • 900g patisseriebloem
  • 1l griekse yoghurt
  • 40g bakpoeder
  • 8g grof zeezout
  • 20g gemalen komijnzaad
  • 40g sesamzaad

 

 

 

Materiaal

  • Snijplank
  • Mengkom
  • Kenwood
  • Deegrol

Materiaal BBQ

 

Techniek

  • Indirect grillen

 

 

 

 

Stap 1:

Doe de yoghurt, bloem en bakpoeder samen in een kom en voeg er het snufje zout, de komijn en sesam aan toe. Kneed het geheel met de hand of in een kenwood tot je een mooi homogeen deeg bekomt. Is het deeg iets te droog, voeg dan wat extra yoghurt toe. Is het deeg te nat, voeg dan een beetje extra bloem toe.

 

Laat de bol deeg 30 min. afgedekt rusten.

 

 

Stap 2: 

Als je deeg rust kan je de bbq klaarmaken voor een directe garing op 220°C, doordat je de plancha op het rooster plaatst krijg je eigenlijk een indirecte garing. 

Bestuif je tafel met bloem en verdeel het deeg in vieren. Rol het geheel uit tot het ongeveer 0,5 à 1 cm dik is.

 

Stap 3: 

Je kan het deeg insmeren met olijfolie maar dit hoeft niet ervaar vooral zelf wat je lekker vind. Nu kunnen we beginnen met bakken! 

Grill de flatbreads in je BBQ op een plancha gedurende 30 sec à 1 minuut op 220°C tot ze lichtbruin worden & klaar is kees! ;-) 

 

TIP: gebruik de flatbreads als alternatief voor wraps. Bekijk ons recept voor fajita's met kip ter inspiratie. Maar ze zijn ook heerlijk bij tapenades of dips als hapje. 

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.