Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Fajitas met kip

Fajitas met kip

Fajitas maken met je kamado BBQ: simpel, maar oh zo lekker. Met dit kipgerecht scoor je gegarandeerd en zelf heb je er niet al te veel werk aan. Perfect dus voor een feestje! Je kan ze serveren met wraps, of met zelfgemaakt flatbread.

Fajitas met kip op de BBQ

 

Ingrediënten:

  • 400g kippendijen met vel
  • Tex Mex kruidenmix
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 verse courgette
  • 20g bruine parijse champignons
  • provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • 2 sjalotten
  • 1 limoen
  • 5g sambal
  • 2g komijnzaad
  • 1 tomaat
  • 40g kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2g bieslook
  • 4g koriander
  • grof zeezout
  • 40ml zure room

 

 

 

Materiaal

  • Snijplank
  • Scherp mes

Materiaal BBQ

 

Techniek

  • Indirect grillen
  • Direct grillen

 

 

 

 

Stap 1:

Breng je kamado naar een hitte van 220 à 250°C in een directe opstelling.

Terwijl je BBQ opwarmt, gaan we aan de slag met de kip: snijd het overtollige vet en vel van de dijen en wrijf ze rijkelijk in met de tex-mex kruiden of gebruik een rub naar keuze

 

TIP: dit kan je ook al de dag (of 2 dagen) ervoor doen als je wil dat de kruiden sterker smaken.

 

 

Stap 2: 

Snijd de paprika in lange reepjes, de ui en de courgette in halve maantjes en de champignons in schijfjes. Houd alles gescheiden van elkaar.

 

 

Stap 3: 

Grill de kip 4x1 min. gaar op het gietijzeren rooster laat ongeveer 10 min. afgedekt rusten.

 

 

Stap 4:

Plaats de skillet op het rooster, verhit de olijfolie en stoof de groenten aan. Begin met de ui, en voeg na 2 min de courgette en champignons toe. Kruid af met provençaalse kruiden en laat het geheel garen in een gesloten BBQ. Terwijl de groenten garen, kan je de kip in dunne schijfjes snijden. Door dat we de kip even hebben laten rusten, is deze niet meer zo heet en zullen de sappen beter in het vlees blijven. 

 

Als de groenten gaar zijn, meng je de kip met de groenten en laat je alles nog zo’n 2 à 3 minuten opwarmen.

 

 

Stap 5:

Snijd de tomaat en sjalot in fijne blokjes en de kerstomaatjes in 4. 

Pel vervolgens de avocado en plet met een vork. Pers de limoen erover uit en breng op smaak met sambal, komijn en zout. Voeg als laatste de helft van de sjalot toe.

 

De overige helft van de sjalot meng je met de stukjes tomaat. Hak de bieslook, koriander en look fijn en meng dit met elkaar. Breng verder op smaak met peper en zout.

 

 

Stap 6:

Plaats de skillet met de kip en de groenten op tafel. Dresseer de guacamole, tomatensalsa en zure room apart en serveer dit alles met flatbreads of wraps.

 

TIP: wil je zelf flatbread maken? Ontdek dan hier mijn recept.

 

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.