Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Longhaas met bloemkoolwings

Longhaas met bloemkoolwings

Longhaas, hangersteak, kraai,... dit prachtige stukje vlees heeft tal van namen. Het ligt net boven de bavette en en onder de filet pure, het zit boordevol smaak is grof van structuur en botermals als het juist bereid wordt. We serveren het deze keer met bloemkoolwings.

Longhaas met bloemkoolwings

Ingrediënten voor 4 personen:

 

Voor het vlees

  • 2 of 3 stuks longhaas niet gekuist 
  • Olie
  • peper en zout

 

Voor de bloemkool 

  • Volg het recept van de bloemkoolwings hier

 

 

Materiaal
  • snijplank
  • scherp mes
  • aluminiumfolie
Materiaal BBQ

Techniek

  • Direct grillen
 


 

Opkuisen van het vlees

Uit één volledige longhaas haal je twee mooie stukken vlees. Afhankelijk van het ras, wat de grootte van het stuk bepaalt, heb je genoeg aan twee of drie longhazen voor vier personen. Wij werken graag met oudere melkrunderen vanwege de rijke smaak, donkere kleur en prachtige structuur.

We starten met het opkuisen. Een longhaas bestaat uit twee delen waar een dikke pees doorheen loopt, deze moet je altijd verwijderen als je voor een directe bereiding gaat. Anders is je longhaas altijd taai en dat willen we natuurlijk niet. We starten door met de punt van het mes stukje voor stukje het vlees aan de eerste zijde van de pees af te snijden, zonder in het vlees te kerven en zo dicht mogelijk tegen de pees aan. Als het eerste stuk is verwijderd, kun je de pees gemakkelijk verder los snijden van het tweede deel omdat je nu goed ziet hoe diep de pees loopt. Zo kun je eenvoudig de pees verwijderen zonder te diep in het vlees te snijden.

Als de pees is verwijderd, snijd je nog de overtollige vliesjes aan de buitenkant af en zijn je stukken klaar om te grillen.

 

 
Vlees grillen

Breng je BBQ naar een indirecte hitte van 250°C met het gietijzeren rooster, zorg ervoor dat je vlees minstens 30 minuten op kamertemperatuur heeft gelegen. Smeer het vlees lichtjes in met olie en kruid het met peper en zout. Grill nu het stuk 4 keer 1 of 2 minuten - afhankelijk van de dikte en de gewenste garing - aan elke zijde, zodat je een mooi # patroon krijgt. Laat het 5 minuten afgedekt rusten en snijd je vlees dwars op de draad. Het is heel belangrijk dat je bij een longhaas dwars op de draad van het vlees snijdt, anders zal het taai aanvoelen.

 

 

Serveer het met de bloemkoolwings, frietjes of een van onze andere bijgerechten

 

Laat het smaken!

 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.