Muhamarra op de BBQ
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in bijgerecht, Direct garen, hapje, Open fire, Veggie
- 0

Op zoek naar een originele dipsaus voor bij de BBQ of apero? Dan is mahumarra zeker het proberen waard: een milde dip op basis van paprika en walnoten. Geliefd door jong en oud en leuk om te maken voor de BBQ-liefhebber.
Muhamarra: de ideale BBQ-dip op basis van paprika
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de muhamarra:
|
|
|
|
Materiaal
|
Materiaal BBQTechniekGaren in het vuur |
Dit is een gerecht dat we ook klaarmaken in onze Open Fire workshop. Vuurschaal BBQ’s zijn hier ideaal voor! Tip: serveer het samen met flatbreads.
Op zoek naar nog meer dipsauzen? Probeer dan babaganoush!
Stap 1:
Rooster de paprika en look zwart tussen de kolen of op een grill net boven de kolen, draai de paprika voldoende zodat de vruchtvlees niet verbrandt.
Je kan ervoor kiezen om je paprika in te pakken in folie als je een mildere bbq-smaak verkiest.
Stap 2:
Laat de paprika’s 15min. afgedekt rusten, dit doen we om het pellen te vergemakkelijken.
Stap 3:
Verwijder het verbrandde vel zodat alleen nog het vruchtvlees overblijft, pers hier de gebrande look in en prak dit met een vork of mix het fijn in een cutter.
Stap 4:
Breng het geheel op smaak met de chilipeper, komijn, citroensap van 1/2e citroen, zout en olijfolie.
Stap 5:
Doe alles in een kommetje en werk het geheel af met gehakte walnoten en zeste van citroen.
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...