Carpaccio: de perfecte start van een uitgebreid diner, of gewoon een heerlijke lunch op een zonnige dag!
Wist je dat je dit net zo goed op de BBQ kan klaarmaken? Met behulp van hooi en heerlijke kruiden brengen we dit gerecht naar een hoger niveau! De aroma’s geven een verrassende twist aan het vlees en de gepekelde citroenen maken het helemaal af.
Gezouten citroenen zijn een heerlijk eenvoudige delicatesse van het midden oosten.
De combinatie van zout en zuur tillen de gerechten echt naar een hoger niveau. Ze worden in Afrika vaak gebruikt bij Tajines en stoofschotels maar ook op salades zijn ze heerlijk. Wij gaan er hiermee aan de slag als afwerking op onze gerookte carpaccio.
Aangiezen de bereiding wat tijd vraagt, is het aan te raden om een grotere hoeveelheid in 1 keer te bereiden. Gebruik ook altijd biologische citroenen, na de pekel kan je de volledige citroen eten.
Kip, het meest veelzijdige stukje vlees! De smaak van kip is zeer neutraal waardoor het bij zeer veel gerechten past en door veel mensen goed gesmaakt wordt. Maar hoe kunnen we dat dan nog beter maken? Bier, natuurlijk! Dit is ook wel bekend als 'glazed chicken' en is een trend die van Amerika overgewaaid komt. Ontdek hieronder hoe je je kip kan garen met bier op de BBQ. Ik gebruik Noah bier: ons eigen gebrouwen bier vernoemd naar onze zoon.
Fajitas maken met je kamado BBQ: simpel, maar oh zo lekker. Met dit kipgerecht scoor je gegarandeerd en zelf heb je er niet al te veel werk aan. Perfect dus voor een feestje! Je kan ze serveren met wraps, of met zelfgemaakt flatbread.
Flatbread is een soort ongerezen brood dat je gemakkelijk op de BBQ kan klaarmaken met slechts enkele ingrediënten. Bovendien kan je het bij tal van gerechten serveren. Denk aan kebab of geroosterde groenten. Maar ook bij fajita's kan je flatbread bijvoorbeeld perfect gebruiken als alternatief voor wraps! Lekker inzetbaar, dus. In onderstaand recept leg ik uit hoe je te werk gaat om platbrood te maken met behulp van je kamado barbecuetoestel.