Neem een culinaire reis naar Spanje en laat je zintuigen prikkelen door de authentieke smaak van deze gegrilde en gerijpte ribeye uit Galicië. Dit vlees, afkomstig van runderen die vrij hebben gegraasd op de weelderige groene weilanden van Galicië, heeft een onmiskenbare rijkdom en diepte van smaak die alleen kan worden verkregen door zorgvuldige rijping.
Het rijpingsproces zorgt voor een diepere, meer geconcentreerde smaak, terwijl het de structuur van het vlees verzacht voor een ongelofelijke malsheid. Bij het grillen op de barbecue komt de echte magie tot leven: terwijl het oppervlaktevet knapperig wordt, blijft de binnenkant sappig en roze.
Het vlees wordt vergezeld met onze oosterse jonge prei, licht gegrild om hun subtiele zoetheid naar boven te brengen en ze worden op smaak gebracht met een blend van Oosterse specerijen. Deze voegen een opwindend contrast toe aan het rijke profiel van de ribeye.
Het resultaat is een harmonieuze combinatie van smaken, texturen en aroma's die je zullen vervoeren naar de groene heuvels van Galicië.
Deze Griekse Pulled Chicken is een heerlijke combinatie van verschillende smaken en texturen. De malse stukjes kippendij worden eerst rijkelijk gekruid, vervolgens gerookt en ten slotte langzaam gegaard tot ze heerlijk sappig en mals zijn. Wat de salade zo bijzonder maakt is de toevoeging van de zoete, sappige, gemarineerde watermeloen, de krokante pistachenoten, de hartige feta. Dit tezamen vormt een perfect balans voor een sappige, rijke en frisse salade. Het zorgt bovendien ook voor een speelse textuur waardoor elke hap naar meer smaakt.
Dus waar wacht je nog op? Steek je BBQ aan, verzamel alle ingrediënten en ontdek samen met ons meer over de frisse en hartige smaken van de Griekse keuken.
Een smeuïge chocoladecake wordt in dit dessert perfect gecombineerd met sappige blauwe bessen. De geflambeerde perzik is echter de toevoeging die het recept speciaal maakt. De perzik wordt gekarameliseerd en vervolgens geflambeerd, waardoor het een heerlijke smaak krijgt met een vleugje warmte. Zo ontstaat een harmonie van smaken die uw zintuigen zal verwennen.
Wil je ook een indruk maken op uw gasten tijdens een diner of gewoon jezelf verwennen? Dan is dit het perfect dessert dat iedereen zal laten watertanden. Het is een ware traktatie voor de smaakpapillen die je niet wilt missen.
"'Presa steak' is het beste stukje uit de nek van het rund. Het heeft een prachtige marmering en is vol van smaak. De steak heeft een mooie stevige structuur die uiteindelijk smelt in je mond. Loopt het water je al in de mond?
Probeer deze presasteak dan zeker eens uit."
De pieterman is een vissoort die voorkomt in de Noordzee en in de Middellandse Zee. De vis is te herkennen aan zijn lange, slanke lichaam en zijn vrij grote kop en mooie groen bruine kleur. de pieterman is een smakelijke vis met stevig, wit vlees. Het kan worden bereid op verschillende manieren, waaronder bakken, grillen of stoven. Uiteraard gaan wij deze mooi bakken op het vel op de speksteen of nieuwe karbonsteel pan van Kamado Joe