Eifel rundvlees is vlees van grasgevoerde raskoeien zoals een Limousin of Blone d'Aquitaine. Wist je dat deze koeien vrijwel heel het jaar buiten op de heuvels vrij rondlopen in o.a. Luxemburg, België en Duitsland, en dat in een straal van max. 400 km van het slachthuis? Op die manier tracht men ervoor te zorgen dat de dieren zo kort mogelijk onderweg moeten zijn en niet zo lang in een vrachtwagen moeten staan, zodat ze zo weinig mogelijk stress ervaren.
Het vlees van deze runderen heeft een gering vetaandeel en een fijne vezelige structuur, ook wel marmorisering genoemd. In onderstaand recept leg ik uit hoe je dit prachtige stukje vlees klaarmaakt op de BBQ!
De côte à l’os: hét pronkstuk van alle steaks. Dankzij het bot en intramusculair vet (vetmarmering) krijgt dit vlees een overheerlijke smaak. Maar om deze perfect klaar te maken, heb je een goede BBQ-kennis nodig. Geen nood! Via dit recept loods ik je door alle stappen zodat jij straks een echte smaakbom op tafel tovert, via de reverse sear methode.
Een visschotel: dat is op en top Belgisch! Maar heb je het al eens geprobeerd met gamba's? Dit heerlijke gerecht brengt het zomergevoel naar boven in een winters jasje. Lekker warm en een beetje pikant: ontdek hoe je BBQ dit visserspotje naar hoger een niveau tilt. In onderstaand recept geef ik alle geheimen prijs.
Wie zegt dat BBQ'en enkel met vlees kan? Er zijn ondeindig veel mogelijkheden, en daar vallen desserts ook onder! En dit is niet zomaar een dessert! Wie houdt er nu niet van oreo brownies? Lekker, snel en dankzij dit recept: gemakkelijker dan het lijkt. In slechts 4 stappen tover je een onweerstaanbaar nagerecht op tafel.
Diamanthaas: één van onze favoriete 'vergeten vleessoorten'. Dit heerlijke stukje vlees staat ook wel bekend als 'jodenhaas' en bevindt zich tussen de schouders van de rund. Een malse biefstuk die perfect gecombineerd kan worden met warme groenten. In dit recept leggen we uit hoe je er een succes van maakt op de BBQ.