Pulled pork is een goedkoop allemans gerecht wat heerlijk smaakt in elke seizoen. Het kan tussen een broodje, bij een stoofschotel, in een taco of als garnituur op nacho's, al dan niet met een heerlijke side dish zoals coleslaw of een salade naar keuze....
Je kan er echt alle kanten mee op. De lange bereidingstijd zal zorgen voor een heerlijk voldaan gevoel op het einde dus ik zou zeggen: 'begin er maar aan! ;-)'
De Durham is een rund dat ontstond in Noordoost-Engeland in de 18e eeuw. Het was oorspronkelijk een dubbeldoelras, hier gaan we dus graag mee aan de slag.
Wij gaan het graag iets korter bij huis zoeken dus deze durham runderen worden dan ook gekweekt in Vlaanderen en hebben hier lange tijd kunnen grazen in natuurgebieden.
De donkerrode kleur en het gele vet bewijzen dat deze koe op ouderdom is en zo zijn we zeker van een mooie smaak en structuur!
Met dit gerecht verras je elke gast, het toont niet alleen mooi en stoer met de mergpijp het is ook nog eens heerlijk van smaak!
Kan je niet aan Rubia Gallega rund geraken, gebruik dan een ander ras naar keuze. Ik raad je wel aan om voor gerijpt vlees te gaan, dit komt uitstekend tot zijn recht op de gerookte smaak van de mergpijp.
Steak tartaar een heerlijke klassieker voor de echte carnivoren. Je geeft op 5 min. een heerlijk rook/bbq aroma aan je gerecht zonder dat je vb. het vlees langere tijd koud moet laten roken.
Picanha een van mijn lievelingstukken op de bbq. De picanha of staartstuk is een driehoekvormige deel aan het uiteinde van de platte bil en weegt rond de 1,5kg. Een rund heeft twee staartstukken, deze zitten aan weerskanten van de staart. Picanha vindt zijn oorsprong in Brazilië waar het ook dadelijk het kostbaarste stukje vlees is, maar je komt het ook vaak tegen in Portugal of Amerika waar het stuk al dan niet met vet bereid wordt.